Αρχική Επιλεγμένα Άθως και Λήμνος: 1.000 χρόνια σε μία έκθεση

Άθως και Λήμνος: 1.000 χρόνια σε μία έκθεση

0
Εκθεση στο VarosVillage2
Μερική άποψή της Έκθεσης στο Varos Village
Διαφήμιση

Η Αγιορείτικη Φωτοθήκη της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, με μεγάλη χαρά και τιμή, ανακοινώνουν την παρουσίαση της Έκθεσης Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους, στον πολυχώρο «Πολιτεία» του Ξενοδοχείου, στη Λήμνο

Η εκλεκτή αυτή, παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση, παρουσιάζεται στη Λήμνο για πρώτη φορά, ως επιλεγμένος σταθμός ενός ταξιδιού παγκόσμιων παρουσιάσεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Μόσχα, Βελιγράδι, Μπουργκάς, Βηρυτό, Βενετία κ.ά.). Αποτελείται από 50 πίνακες, εκ των οποίων το πρώτο μέρος καταλαμβάνουν φωτογραφίες από το Άγιον Όρος και το δεύτερο μέρος χαλκογραφίες.

Η φωτογραφική ενότητα περιλαμβάνει: Πρόσωπα του Αγίου Όρους και Γεγονότα από την ιστορία του Αγίου Όρους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από γυάλινες πλάκες, οι οποίες στην πρώιμη φάση της ιστορίας της φωτογραφίας αποτελούσαν τα «αρνητικά».

Η ενότητα των Χαλκογραφιών ή αλλιώς Χάρτινων Εικόνων περιλαμβάνει: Απεικονίσεις Μονών και Σκητών του Αγίου Όρους, καθώς και Εικόνες Αγίων.

Το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, εορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας στη Λήμνο και διατηρώντας την πολιτιστική διαδρομή που έχει χαράξει εξαρχής με σκοπό την αναβίωση και την ανάδειξη της Λημνιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία, υποδέχεται με τιμή και φιλοξενεί με ευλάβεια την εκπληκτική αυτή έκθεση, η οποία προβάλλει τη χιλιόχρονη σχέση του νησιού με τον Άθω, τα ιερά σκηνώματα και τους μοναχούς του.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στον κόσμο και στους επισκέπτες της Λήμνου έως και τις 10/09/2019 και αποτελεί το πρώτο βήμα ανάδειξης της χιλιόχρονης σχέσης του Άθω με τη Λήμνο. Μια σχέση που προβάλλει μια πολύ σημαντική πτυχή της φυσιογνωμίας και ιστορίας του νησιού.


Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here