Αρχική Ενέργεια Yeni Safak: Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην… Κρήτη!

Yeni Safak: Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην… Κρήτη!

0
γεώτρηση
Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μεγάλο ποσοστό των αναγκών της ΕΕ σε φυσικό αέριο
Διαφήμιση

Με τίτλο «Διπλή πρόκληση από την Αθήνα» κυκλοφορεί σήμερα η φιλοκυβερνητική, τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα έχει δικαιώματα στην Κρήτη και έτσι δεν μπορούν οι ExxobMobil και ΤΟΤΑL να προχωρήσουν σε έρευνες νότια του νησιού.

«Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει οικόπεδα νότια της Κρήτης στην Exxon Mobil αλλά εκεί υπάρχουν δικαιώματα και της Τουρκίας και της Λιβύης», αναφέρει η εφημερίδα, με τον συντάκτη να… προειδοποιεί πως «σε περίπτωση που τα οικόπεδα συμπίπτουν με την τουρκική υφαλοκρηπίδα τότε έρχεται μια νέα κρίση στην περιοχή. Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει νέα τετελεσμένα στην περιοχή».

Η δεύτερη «πρόκληση» κατά την τουρκική εφημερίδα είναι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, στις οποίες απάντησε μέχρι και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Yeni Safak

«Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

«Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να “βάλουν χέρι” στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελίκ.

Με πληροφορίες από ant1news.gr

Διαφήμιση