Αρχική Πολιτισμός ΜΙΤ: Ο Αριστοτέλης είναι ο διασημότερος άνθρωπος των τελευταίων 6.000 χρόνων

ΜΙΤ: Ο Αριστοτέλης είναι ο διασημότερος άνθρωπος των τελευταίων 6.000 χρόνων

0
Aristoteles Αριστοτέλης
Διαφήμιση

Ο Αριστοτέλης είναι η πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου, σύμφωνα με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) το οποίο συνέταξε μια λίστα με τις  πιο διάσημες προσωπικότητες από το 4000 π.Χ. μέχρι και το 2010 μ.Χ.

Aristotle, Chalkida - Αριστοτέλης, Χαλκίδα

Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται αρκετοί Έλληνες και μάλιστα έξι εξ αυτών στην πρώτη δεκάδα. Συγκεκριμένα, εκτός από τον Αριστοτέλη που βρίσκεται στην πρώτη θέση, στη δεύτερη βρίσκεται ο Πλάτωνας, στην τέταρτη ο Σωκράτης, στην πέμπτη ο Μέγας Αλέξανδρος και η ελληνική εκπροσώπηση στη δεκάδα συμπληρώνεται με τον Όμηρο στην ένατη θέση και τον Πυθαγόρα στη δέκατη.

Να σημειώσουμε ότι στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός, στην έκτη ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, στην έβδομη ο Κομφούκιος και στην όγδοη ο Ιούλιος Καίσαρας.

Στη λίστα με τις 100 πιο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες περιλαμβάνονται αρχαίοι φιλόσοφοι και συγγραφείς, καλλιτέχνες της Αναγέννησης, φαραώ, εξερευνητές, αυτοκράτορες, σύγχρονοι ηγέτες (π.χ. Στάλιν και Αδόλφος Χίτλερ) ακόμα και θρησκευτικές μορφές, όπως η Μαρία η Μαγδαληνή.

Ολόκληρη τη λίστα με τις 100 πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Διαφήμιση