Αρχική Καταστροφές Ισπανία: οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών

Ισπανία: οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών

0
Ισπανία: οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών
Διαφήμιση

Τελικά οι Μεσογειακές χώρες, εκτός από τη θάλασσα και το εύκρατο κλίμα -που τις καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα καλοκαίρια- μοιράζονται δυστυχώς και κάτι ακόμη: τις δασικές πυρκαγιές.

Φέτος σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ισπανία. Αυτές τις ημέρες, εν μέσω καύσωνα, έχουν ξεσπάσει στη χώρα οι χειρότερες πυρκαγίες των τελευταίων 20 χρόνων.

Η φωτιά στην Καταλονία

Ισπανία: οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών

Στην επαρχία της Ταρραγόνα στην Καταλονία, έχουν καεί 5.500 εκτάρια με αποτέλεσμα 53 άνθρωποι να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Οι αρχές έχουν αποκλέισει πέντε δρόμους στην περιοχή και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συνιστά στους πολίτες να μην πλησιάζουν εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Ταυτόχρονα εκατοντάδες πρόβατα έχουν πεθάνει λόγω των αναθυμιάσεων.

Στην περιοχή επιχειρούν 350 ντόπιοι πυροσβέστες καθώς και 221 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Ισπανίας, καθώς επίσης και αεροπλάνα, ελικόπτερα, τρακτέρ και άλλα βαρέα οχήματα.

Σε εγρήγορση

Ισπανία: οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών

Κι αν οι αριθμοί αυτοί φαντάζουν «μικροί», ίσως είναι γιατί ο ισπανικός κρατικός μηχανισμός βρίσκεται μόνιμα σε εγρήγορση, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα…

«Πυρκαγιά τέτοιας έκτασης έχουμε να δούμε πάνω από 20 χρόνια», έγραψε στο twitter ο υπουργός εσωτερικών της επαρχίας Miquel Buch. «Θα μπορούσε να κάψει διπλάσια έκταση – αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να γίνει μεγάλη καταστροφή».

Ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος David Borrell δήλωσε στο Καταλανικό Ραδιόφωνο ότι δεν είναι αισιόδοξος. «Το έδαφος είναι περίεργο, πράγμα που προκαλεί πολλά προβλήματα, και οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες». Όλα αυτά, πρόσθεσε, «μας κουράζουν και πρέπει να πασχίσουμε διπλά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Διαφήμιση