Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Η Agrifarm στηρίζει νέους αγρότες αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ

Η Agrifarm στηρίζει νέους αγρότες αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ

0
Agrifarm farmers
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γεωργίας (που γιορτάζεται στις 11 Ιουνίου) η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει την περίπτωση της Agrifarm μίας εταιρείας παραγωγής οσπρίων και ρυζιού που αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση της ΕΕ στην Ελλάδα στηρίζει 55 νέους αγρότες σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) η ΕΕ χρηματοδοτεί και στηρίζει έργα που αναπτύσσουν τον κλάδο, εξασφαλίζουν το εισόδημα των αγροτών, ενισχύουν τις τοπικές αγροτικές οικονομίες και τους ανθρώπους που ζουν από τη γεωργία και διατηρούν ζωντανές τις αγροτικές περιοχές και την επαρχία.

Η Agrifarm, μια μικρή αγροτική εταιρεία από την Ανθήλη Λαμίας, η οποία παράγει ρύζι και όσπρια, ιδρύθηκε το 2014 από το Δημήτρη Γκρεμυλογιάννη με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα του αγροτικού κλάδου και να προσελκύσει νέους στον τομέα της γεωργίας. Με βασικό όχημα το πρόγραμμα “Refarming Greece”, ένα μοντέλο που θέλει να αλλάξει τις υπάρχουσες αντιλήψεις και να προωθήσει συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, η εταιρεία ενθαρρύνει και στηρίζει τους νέους αγρότες, ώστε να είναι αυτάρκεις, προσφέροντάς τους ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα τους. Επιπλέον, η εταιρεία περιορίζει τη χρήση λιπασμάτων και παρασιτοκτόνων, παράγοντας και εξάγοντας βιώσιμα προϊόντα, βραβευμένα για την υψηλή ποιότητα τους αλλά και το σχεδιασμό της συσκευασίας τους, από 100% βαμβάκι χωρίς πλαστικό.

Λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των περιορισμένων χρηματοδοτικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Γκρεμυλογιάννης απευθύνθηκε στην ΕΕ διερευνώντας ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Agrifarm, από όπου και έλαβε στήριξη από το COSME, το  πρόγραμμα  της  ΕΕ για  την ανταγωνιστικότητα  των επιχειρήσεων και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με τη χρηματοδότηση που έλαβε μπόρεσε να υλοποιήσει τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας του, δημιούργησε 5 νέες θέσεις εργασίας και επέκτεινε τη συνεργασία με νέους αγρότες σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, αυξάνοντάς τις από 20 σε 55, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερό εισόδημα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, η εταιρεία επέκτεινε την παραγωγική δυναμικότητά της, γεγονός που οδήγησε σε 15% αύξηση των πωλήσεων στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Γκρεμυλογιάννης, δήλωσε: «Μέσα από την Agrifarm θέλησα να προωθήσω το αγροτικό επάγγελμα και να στηρίξω τις τοπικές κοινωνίες και τους νέους αγρότες, παρακινώντας ακόμη περισσότερους να ασχοληθούν με τη γη. Χάρη στη χρηματοδότηση που λάβαμε από το πρόγραμμα COSME της ΕΕ, από το 2015 έως και το 2019, μπορέσαμε να αναπτυχθούμε γρηγορότερα, να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση, αλλά κυρίως να στηρίξουμε περισσότερους νέους αγρότες. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη στήριξη της ΕΕ και πιστεύω ότι η πορεία που έχουμε διαγράψει έκτοτε αποδεικνύει πως η ΕΕ επένδυσε σε ένα επιτυχημένο, βιώσιμο έργο που προσφέρει ποιοτικά, εγχώρια παραγόμενα προϊόντα.»

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here