Αρχική Επιστήμη Φοιτήτριες “έφτιαξαν” βακτήρια που μετατρέπουν το πλαστικό σε νερό

Φοιτήτριες “έφτιαξαν” βακτήρια που μετατρέπουν το πλαστικό σε νερό

0
Πλαστικά καπάκια
Διαφήμιση

Δύο φοιτήτριες ανακάλυψαν μια μέθοδο μετατροπής του πλαστικού σε νερό και άλλες χρήσιμες χημικές ουσίες.

Η Jeanny Yao, 21 ετών, και η Miranda Wang, 22 ετών, που δουλεύουν σε αυτό το εγχείρημα για χρόνια, λένε ότι έχουν βρει έναν τρόπο για να μετατρέψουν τα πλαστικά που ρυπαίνουν τον πλανήτη μας σε «πολύτιμα μίγματα για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα» και «πολύτιμες βιοσυσσωματικές ουσίες για την κλωστοϋφαντουργία».

Το εγχείρημα ονομάζεται BioCellection και είναι «το πρώτο στον κόσμο που μπορεί να διασπάσει τα πλαστικά σε ένα κλιμακωτό βιομηχανικό επίπεδο.» Βασίζεται στη χρήση γενετικά τροποποιημένων βακτηρίων για τη χημική διάσπαση πλαστικών πολυμερών (όπως το πολυστυρένιο και το φιλμ πολυαιθυλενίου) και την μετατροπή τους σε οργανικές ενώσεις, όπως διοξείδιο του άνθρακα και νερό, οι οποίες στη συνέχεια υφίστανται «βιολογική μετατροπή» σε πολυτιμότερα προϊόντα.

BioCellection

Οι δύο επιστήμονες παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε μια πρόσφατη ομιλία του TED και έλαβαν πέντε σημαντικά βραβεία από τη σχολή Wharton στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας για τα ευρήματά τους. Το ζευγάρι κέρδισε επίσης διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας για την ανακάλυψή τους και εξασφάλισε χρηματοδότηση πάνω από $300.000, σύμφωνα με το Vancouver Sun.

Τα δύο κορίτσια σχεδιάζουν τώρα να μετακομίσουν στην Silicon Valley για να προωθήσουν την ανάπτυξη αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας. Αναφέρουν ότι σε δύο χρόνια θα έχουν έτοιμη μια τεχνολογία που θα μπορούν να πουλήσουν σε εταιρίες. Αν τα καταφέρουν θα λύσουν το πρόβλημα με τα πλαστικά και θα «διαταράξουν την βιομηχανία των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.»

Πηγή: UNILAD

Διαφήμιση