Αρχική Ενέργεια «Εξοικονομώ κατ´οίκον ΙΙ» με φορολογική δήλωση

«Εξοικονομώ κατ´οίκον ΙΙ» με φορολογική δήλωση

0
εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ
Διαφήμιση

«Κλειδί» για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» που αναμένεται να ανοίξει τον Ιούλιο, φαίνεται να είναι η έγκαιρη υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2019 που αφορά το έτος 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ecopress.gr, μεταξύ των δικαιολογητικών που πρέπει να καταθέσει ο πολίτης που επιθυμεί να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται πλέον και η φορολογική δήλωση για το 2018.

Το «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» αφορά την ενεργειακή βελτίωση 25.000 ιδιωτικών κατοικιών και έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιλογή της τελευταίας φορολογικής δήλωσης, αναφέρει το ecopress, γίνεται τόσο για να είναι επικαιροποιημένο το εισόδημα για την επιλογή της κατηγορίας επιδότησης του δικαιούχου, όσο και για να μην αποκλειστούν νεόδμητα και νεοαποκτηθέντα ακίνητα από το πρόγραμμα.

Οι όροι για το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Στο νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι παρόμοιες με εκείνες του πρώτου κύκλου που αφορούσε 42.000 κατοικίες. Παρόλα αυτά υπάρχει σκέψη για διεύρυνση του εισοδηματικού ορίου για τη χορήγηση άτοκου δανείου σε φυσικά πρόσωπα και οικογένειες, και από 40.000 ευρώ να ανέβει στα 80.000 ευρώ, ώστε να καλυφθούν και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις.

Επίσης, εκτιμάται ότι το νέο πρόγραμμα να είναι πιο εύχρηστο για τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες και μηχανικούς, θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση και διασπορά των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανά περιφέρεια της χώρας, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι οικεία στον χρήστη, εμπλουτισμένη με μηνύματα και οδηγίες για ευκολότερη χρήση.

Πάντως, η απόφαση αυτή εφόσον ισχύσει, συμπίπτει με την μεγάλη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών -ενδεχομένως λόγω των επικείμενων εκλογών- για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Διαφήμιση