Αρχική Επιχειρείν Η Coca-Cola συμπλήρωσε 50 χρόνια στην Ελλάδα και το γιορτάζει

Η Coca-Cola συμπλήρωσε 50 χρόνια στην Ελλάδα και το γιορτάζει

0
Coca-Cola: Γιορτή 50 χρόνων αφιερωμένη στην Ελλάδα
Γιορτή 50 χρόνων αφιερωμένη στην Ελλάδα
Διαφήμιση

Η Coca-Cola έκλεισε 50 χρόνια στην ελληνική αγορά και το γιόρτασε με μία εκδήλωση όπου τίμησαν όλους όσους συνδέονται με αυτήν την πορεία. Η εταιρία φάνηκε αφοσιωμένη στην Ελλάδα και μίλησε για τα επόμενα χρόνια:

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε για τα επόμενα 50 χρόνια, να δημιουργούμε αξία για τη χώρα και να αποτελούμε μια δύναμη αισιοδοξίας, περηφάνειας, προσφοράς για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της», δήλωσε απευθυνόμενους στους προσκεκλημένους ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η κα Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola στην Ελλάδα, τόνισε από την πλευρά της: «Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της παρουσίας μας στην Ελλάδα με όλους αυτούς που είναι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα και για τα επόμενα 50 χρόνια».

Ο κ. Γ. Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Coca Cola Τρία Έψιλον και η κα Λ. Νεκταρίου Γενική Διευθύντρια της Coca Cola στην Ελλάδα 2
Ο κ. Γ. Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Coca Cola Τρία Έψιλον και η κα Λ. Νεκταρίου Γενική Διευθύντρια της Coca Cola στην Ελλάδα

Στην επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία των πέντε δεκαετιών, η καινοτομία είχε πάντοτε καθοριστικό ρόλο. Το ταξίδι που ξεκίνησε με την εμφιάλωση του πρώτου μπουκαλιού Coca-Cola, και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση σε ειδική προθήκη, συνεχίστηκε το 1983 με το λανσάρισμα της Amita, το 1986 με την κυκλοφορία της Coca-Cola Light, το 1989 με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, το 2007 με την είσοδο της Coca-Cola Zero στην ελληνική αγορά και το 2012 με το Schweppes. Περιελάβανε όμως και παγκόσμιες καινοτομίες που ξεκίνησαν από τη χώρα μας, όπως η Sprite Zero το 2002 και η παγκόσμια πρώτη εμφάνιση της Coca-Cola Στέβια το 2017.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η συνολική συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ αθροιστικά στα πενήντα χρόνια υπολογίζεται σε  €76,5 δισεκατομμύρια σε τιμές 2018 (1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο τον χρόνο).

Γιορτή 50 χρόνων αφιερωμένη στην Ελλάδα 3
Γιορτή 50 χρόνων αφιερωμένη στην Ελλάδα

Η γιορτή των 50 χρόνων στάθηκε επίσης η αφορμή για να τονιστεί το μήνυμα ότι το αύριο δημιουργείται κάθε μέρα και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Ένα αύριο που έχει επίκεντρο τη χώρα μας και αναπτύσσεται σε 4 πυλώνες: δημιουργία αξίας για την Ελλάδα με επενδύσεις στην τοπική παραγωγή και στην εργασιακή απασχόληση, προϊοντική καινοτομία για την ανάπτυξη της αγοράς, βιώσιμη ανάπτυξη και καθοριστική συμβολή στην κοινωνία με ευκαιρίες στους νέους να μείνουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους εδώ.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola στην Ελλάδα συνολικά απασχολούν 1.885 εργαζόμενους, σε 4 εργοστάσια, 3 διοικητικά γραφεία και 16 γραφεία πωλήσεων σε όλες τις γωνιές της χώρας. Από το Σχηματάρι Μega-Plant κάνουν εξαγωγές σε 11 χώρες, ενώ συνεργάζονται με χιλιάδες πελάτες και τοπικούς προμηθευτές, υποστηρίζοντας 22.600 θέσεις εργασίας.

Το πρώτο μπουκάλι Coca-Cola που εμφιαλώθηκε στην Ελλάδα
Το πρώτο μπουκάλι Coca-Cola που εμφιαλώθηκε στην Ελλάδα

Μόνο την τελευταία τριετία έχουν προσφέρει περισσότερα από 30 νέα προϊόντα και γεύσεις στην ελληνική αγορά, πολλά από τα οποία δημιουργούνται εδώ βάσει των γευστικών προτιμήσεων των Ελλήνων. Επιπλέον, το γυάλινο μπουκάλι – σύμβολο της Coca-Cola παγκοσμίως, έχει γίνει «όχημα» για να προβληθεί η ομορφιά και η παράδοση 5 από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας: Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, καλύπτοντας πλέον, το 70% των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ως εργοδότες επιλογής για τη νέα γενιά, υλοποιούν μαζί με φορείς, Περιφέρειες και Δήμους, πελάτες και συνεργάτες, τα μεγαλύτερα προγράμματα για την απασχολησιμότητα στη χώρα: το Youth Empowered, το μεγαλύτερο ανοιχτό πρόγραμμα που προσφέρει δεξιότητες, καθοδήγηση και δικτύωση σε νέους ανέργους και το Regeneration, ένα πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής, που ανοίγει το δρόμο για την αγορά εργασίας.

Μέσα από μια σειρά συνεργασιών με την πολιτεία, την κοινωνία των πολιτών, start-ups και μη κυβερνητικών οργανισμών, δημιουργούν καινοτόμα προγράμματα, όπως το Zero Waste Future, που στόχο έχει να αλλάξουμε στάση απέναντι στα απορρίμματα. Mέσα από μια σειρά συνεργασιών με την πολιτεία, την κοινωνία των πολιτών, start-ups και μη κυβερνητικών οργανισμών, δημιουργούν καινοτόμα προγράμματα, όπως το Zero Waste Future, που στόχο έχει να αλλάξουμε στάση απέναντι στα απορρίμματα. Η αρχή έγινε το 2018 από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να γίνει η πρώτη πόλη μηδενικών απορριμμάτων στην Ελλάδα. Και τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, το πρόγραμμα επεκτείνεται δυναμικά, μέσα από νέες συνεργασίες, σε πολλούς άλλους τομείς και ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας.

Η πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2019. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτείας, θεσμικοί φορείς, σημαντικοί συνεργάτες, προμηθευτές, πελάτες, κοινωνικοί εταίροι, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Ομίλου Coca-Cola HBC, κ. Αναστάση Δαυίδ, καθώς και του κ. Νίκου Κουμέττη, Προέδρου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Coca-Cola EMEA.

Διαφήμιση
  • Διαβαστε περισσοτερα
  • COCA COLA
Προηγούμενο άρθροΑττική Οδός: “αναφαίρετο δικαίωμα” η αύξηση των διοδίων
Επόμενο άρθροΠως μπορείτε να δωρίσετε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε πλέον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ