Αρχική Μεταφορές Αυξήσεις στα διόδια με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

Αυξήσεις στα διόδια με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

0
Διόδια Αττικής
Διαφήμιση

Δύο διαδοχικές αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού προτίθεται να κάνει στο επόμενο διάστημα η διοίκηση της εταιρείας «Αττική Οδός Α.Ε.» που διαχειρίζεται τον άξονα.

Έτσι, από την 1η Ιουλίου 2019 τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 3 ευρώ αντί για 2,80 ενώ από την αρχή της επόμενης χρονιάς, από την 1η Ιανουαρίου 2020, το κόμιστρο θα φτάσει τα 3,3 ευρώ.

Για όλες τις κατηγορίες οχημάτων

Διόδια

Οι αυξήσεις αφορούν όλα τα οχήματα και θα ισχύσουν και για τα εκπτωτικά προγράμματα.

Η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει πως “η νέα ονομαστική τιμή του διοδίου, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, είναι περίπου 20% χαμηλότερη από το όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, αφού το Άνω Συμβατικό Όριο Διοδίων Τελών ανέρχεται σήμερα σε €3,77, ενώ εάν ληφθούν υπόψη και τα εκπτωτικά προγράμματα, η μέση τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη από το Συμβατικό Όριο”.

Αύξηση 13 χρόνια μετά

Διόδια

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία διευκρινίζει ότι παρά την αύξηση του πληθωρισμού και τη σημαντική μείωση του αριθμού των διελεύσεων, αλλά και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η χώρα, διατήρησε σταθερή την τιμή των διοδίων τα τελευταία 13 χρόνια.

Επισημαίνει ότι από τον Φεβρουάριο του 2006 που τα διόδια ανέρχονταν σε €2,70,  προχώρησε σε μία μόνο μικρή αύξηση τον Ιούλιο του 2010 κατά €0,10 φτάνοντάς τα στα €2,80.

Οι τιμές

Αυξήσεις στα διόδια με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

Η «Αττική Οδός Α.Ε.», καλεί τους χρήστες, που χρησιμοποιούν μετρητά για τις συναλλαγές τους και να αξιοποιούν τα εκπτωτικά προγράμματα, λαμβάνοντας δωρεάν τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη.

Με το βασικό πρόγραμμα (Πρόγραμμα Express), η τιμή των διοδίων διαμορφώνεται σε €2,80, όσο στοιχίζει δηλαδή σήμερα η διέλευση με καταβολή μετρητών.

Πληροφορίες στο aodos.gr

Διαφήμιση