Αρχική Καταστροφές Αγωγές για την πυρκαγιά στο Μάτι

Αγωγές για την πυρκαγιά στο Μάτι

0
Μάτι
Διαφήμιση

Οι αγωγές κατά του Δημοσίου καλά κρατούν ενώ πλησιάζει η τραγική επέτειος της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκαν τρεις νέες αγωγές για την τραγωδία στο Μάτι ενώ στο επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθούν άλλες επτά.

Πιο πρόσφατη στη θλιβερή λίστα είναι η αγωγή που κατέθεσαν οι συγγενείς ηλικιωμένου ζευγαριού που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά. Στρέφονται κατά του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα, και αξιώνουν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι τελευταίες διακοπές

Μάτι

Στα έγγραφα των αγωγών, τα οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα, τα παιδιά του Άγγελου και της Αγγελικής Μόσχα περιγράφουν τον θάνατο των γονιών τους λίγα μέτρα από το μικρό σπίτι όπου έμεναν κάθε καλοκαίρι στο Μάτι.

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, το ηλικιωμένο ζευγάρι ζούσε σε ένα παραχωρημένο σε αυτούς από την Ένωση Ορειβατών Φυσιολατρών Αττικής μικρό σπίτι επί της οδού Φυσιολατρών.

Η 85χρονη Αγγελική Μόσχα, λόγω των κινητικών προβλημάτων της, δυσκολευόταν να μετακινηθεί: «Όπως μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι διασωθέντες γείτονες στο Μάτι, οι γονείς μας βγήκαν από το σπίτι τους με πολλή δυσκολία για να σωθούν, όπως έκαναν και οι άλλοι εκεί γείτονες. Δεν μπόρεσαν, όμως, να φύγουν γρήγορα, λόγω της πύρινης λαίλαπας που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στις κατοικημένες περιοχές».

Καμία βοήθεια…

Πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής

«Δεν είχε κανένας τους καμία απολύτως ενημέρωση ή βοήθεια για τη διάσωσή τους. Επικράτησε ένας πανικός και όσοι μπορούσαν έφυγαν γρήγορα είτε πεζή είτε με τα αυτοκίνητά τους και όσοι δεν μπορούσαν είτε έμειναν μέσα στα σπίτια τους είτε βγήκαν για να σωθούν, αλλά βρήκαν τραγικό θάνατο, όπως και οι γονείς μας».

Διαφήμιση