Αρχική Περιβάλλον Το πρώτο πλωτό οικολογικό πάρκο θα χτιστεί στο Σικάγο

Το πρώτο πλωτό οικολογικό πάρκο θα χτιστεί στο Σικάγο

0
The Wild Mile Chicago Project - πλωτό οικολογικό πάρκο στο Σικάγο
Διαφήμιση

Η Skidmore, Owings & Merrill (SOM), ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο στο Σικάγο, αποκάλυψε τα σχέδιά της για το πρώτο πλωτό οικολογικό πάρκο στον κόσμο. Με όνομα Wild Mile Chicago, το πάρκο θα βρίσκεται στον ποταμό του Σικάγο κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του νησιού Goose.

Μια ομάδα οικολόγων και ακτιβιστών που ονομάζεται Urban Rivers δουλεύει με την πόλη για να υλοποιήσει το project. Το ενός μιλίου (1.6 χλμ) εγχείρημα δημιουργείται σε συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη και ιδιωτικούς υπαλλήλους για να συμπεριλάβουν άγρια ζωή, καθώς και ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

The Wild Mile Chicago Project 2

Στόχος του The Wild Mile είναι να δημιουργήσουν ένα φυσικό οικοσύστημα στο κανάλι του Σικάγο μέσω ενός πλωτού οικολογικού πάρκου, το οποίο χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα τείχη του καναλιού για να υποστηρίξει το πλωτό πάρκο και τον υδάτινο οικότοπο ενώ δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον για τους κωπηλάτες και καγιάκερ.

Οι Urban Rivers, η SOM, η πόλη του Σικάγο και σχετικά ιδρύματα στη πόλη θα συνεργαστούν για να προσφέρουν ένα βιότοπο για μια ευρεία ομάδα ειδών και επικονιαστών, ενώ παράλληλα θα παρέχουν ευκαιρίες για ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές ενέργειες για το αστικό περιβάλλον.

Διάφοροι εθελοντές θα παρακολουθούν την εξέλιξη της ζωής στην περιοχή, τόσο των ζώων όσο και των φυτών, για να μαθαίνουν αν εξελίσσονται. Τα δεδομένα θα συλλέγονται από τους εθελοντές μέσω μιας εφαρμογής που θα φτιάξει η ομάδα του The Wild Mile και θα παρέχει λεπτομέρειες για κάθε δέντρο στο πάρκο.

Οι ομάδες υπολογίζουν ότι το εγχείρημα Wild Mile Chicago θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Εικόνες του πλωτού πάρκου Wild Mile Chicago


Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας
Πηγή: ArchDaily

Διαφήμιση