Αρχική Καταστροφές Τουλάχιστον 2 νεκροί και 30 τραυματίες από τον σεισμό στο Περού

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 30 τραυματίες από τον σεισμό στο Περού

0
Σεισμός στο Περού
Guadalupe Pardo / AP
Διαφήμιση

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και τριάντα οι τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την Κυριακή το Περού και η οποία έγινε αισθητή και στον Ισημερινό σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ρικάρντο Σεϊγιας υπάρχουν δύο νεκροί ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν ένας βράχος έπεσε στο σπίτι του στην περιοχή Χουαράνγκο, στο βόρειο Περού και το δεύτερο θύμα είναι ένας 15χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην επαρχία Λα Λιμπερτάδ, επίσης στο βόρειο Περού. Ο έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σεισμός στο Περού
Το επίκεντρο του σεισμού

Στο βόρειο Περού δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετές εκατοντάδες κατοικίες και σχολεία υπέστησαν ζημιές και μερικά καταστράφηκαν. Στον Ισημερινό όπου ο σεισμός έγινε αισθητός, τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός, μεγέθους 8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) (7,5 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού) σημειώθηκε στις 02.41 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδος, το πρωί της Κυριακής), περίπου 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαγκούνας, μιας περιοχής 12.000 κατοίκων στην επαρχία Άλτο Αμασόνας.

Διαφήμιση