Αρχική Μεταφορές Με πατίνι Lime στις κάλπες!

Με πατίνι Lime στις κάλπες!

0
«À≈ ‘—œ …Õ«‘¡ –¡‘…Õ…¡ ”‘œ’” ƒ—œÃœ’” ‘«” ¡»«Õ¡” ¡–œ ‘«Õ ≈‘¡…—≈…¡ LIME
Διαφήμιση

Να προσδώσει …θετικό πρόσημο στην έκφραση «μια ζωή πατίνι» επιδιώκει η εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών Lime, προσφέροντας στους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την ευκαιρία να μετακινηθούν δωρεάν και οικολογικά προς και από τα εκλογικά τους κέντρα, με ένα από τα πολλά πατίνια της που σταθμεύουν στο κέντρο.

Την Κυριακή 26 Μαΐου λοιπόν, πατίνια και κράνη θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες σε συνεργασία με τον οργανισμό thistimeimvoting.eu, ώστε η μετακίνηση να μην αποτελέσει εμπόδιο σε κανέναν για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Πώς λειτουργεί

Lime
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να «κατεβάσουν» την εφαρμογή της Lime για να λάβουν τον δωρεάν κωδικό VOTEWITHLIME μέσα από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας το πρωί των εκλογών, πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο κωδικός θα ισχύει από τις 6 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στις 26 Μαΐου στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία).

Με GPS

Lime scooter 2

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα και είναι διαθέσιμα μέσω της σχετικής εφαρμογής στο κινητό: ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0,15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

«Δεν είναι παιχνίδι»

Lime scooter

Ως εδώ όλα καλά, αρκεί οι αναβάτες -όπως και οι οδηγοί- να είναι προσεκτικοί, να προσέχουν τους πεζούς, να μην επιδίδονται σε ακροβατισμούς στις πολυσύχναστες λεωφόρους και να σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κυρίως όμως, πρέπει να μπει νομοθετικό πλαίσιο, καθώς, όπως άλλωστε αναφέρει και ο δήμος Αθηναίων, «τα ηλεκτρικά πατίνια δεν είναι παιχνίδι». Προς το παρόν κανείς αρμόδιος δεν φαίνεται να είναι τελικά επαρκώς …αρμόδιος ώστε να μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια σημεία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας «κουμπώνουν» με την «πατινο-κίνηση».

Θέμα ταχύτητας

Lime app

Η αρχική εισήγηση των στελεχών του υπουργείου Μεταφορών είναι να αντιμετωπιστούν τα ηλεκτροκίνητα πατίνια ανάλογα με την ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν: έτσι τα ηλεκτρικά πατίνια και scooter που πιάνουν τα 6 χλμ./ώρα θα ανήκουν στην κατηγορία των πεζών, όσα αναπτύσσουν ταχύτητες έως 25 χλμ. θα θεωρούνται μηχανοκίνητα ποδήλατα και όσα ξεπερνούν τα 25 χλμ. θα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες έως και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διαφήμιση