Αρχική Περιβάλλον Κοκαΐνη σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια βρήκαν επιστήμονες 

Κοκαΐνη σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια βρήκαν επιστήμονες 

0
CREATOR: gd jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
Διαφήμιση

Oι επιστήμονες εντόπισαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες οι οποίες ζουν στο αλμυρό νερό, όταν εξέτασαν διάφορους ποταμούς της Βρετανίας σχετικά με την παρουσία χημικών ουσιών στα νερά τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν 15 τοποθεσίες από τα ποτάμια της ευρύτερης περιοχής του Σάφολκ. Από όλες τις τοποθεσίες μέσα στις γαρίδες που εξετάστηκαν βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης.

Άλλο ναρκωτικό που βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ήταν η κεταμίνη.

Σύμφωνα με τον Νικ Μπιούρι, από το πανεπιστήμιο του Σάφολκ το οποίο συμμετείχε στη μελέτη, «το αν η παρουσία κοκαΐνης μέσα στα ζώα που ζουν στο νερό είναι ένα θέμα του Σάφολκ ή ένα ευρύτερο φαινόμενο που αφορά όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες χρειάζεται περισσότερη έρευνα».

«Τα ζητήματα περιβαλλοντικής υγείας έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την μικροπλαστική ρύπανση. Όμως οι επιπτώσεις “αόρατης” χημικής ρύπανσης, όπως τα ναρκωτικά, στην υγεία των άγριων ζωών είναι κάτι που απαιτεί περισσότερη προσοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι τοποθεσίες από τις οποίες συλλέχθηκαν και εξετάστηκαν οι γαρίδες βρίσκονται σε 5 ποτάμια της περιοχής του Σάφολκ. Εκτός από ναρκωτικά, μέσα στις γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη από απαγορευμένα φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, οι επιπτώσεις από τις ουσίες στην υγεία των ζώων «πιθανότατα είναι μικρές»

Ο Λέον Μπάρον από το Kings College του Λονδίνου λέει πως ο εντοπισμός των ναρκωτικών ήταν «κάτι που δεν είχαμε προβλέψει. Ίσως περιμέναμε να βρούμε κάτι τέτοιο σε αστικές περιοχές όπως το Λονδίνο, αλλά όχι σε μικρότερος αγροτικές περιοχές», λέει όσον αφορά την κοκαΐνη και προσθέτει πως «η παρουσία των φυτοφαρμάκων που έχουν απαγορευτεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης κάτι σημαντικό, καθώς η προέλευση τους παραμένει ασαφής».

Πηγή: lifo

Διαφήμιση