Αρχική Ειδήσεις Ευρωπαϊκά εύσημα για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Ευρωπαϊκά εύσημα για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

0
climate change1
Διαφήμιση

Ως τρίτο καλύτερο στην Ευρώπη αξιολογήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Μάλιστα, στη συνολική βαθμολογία το ελληνικό Σχέδιο χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο ως προς την πληρότητα και λεπτομέρεια περιγραφής των πολιτικών.

Η κατάταξη έγινε από το Ecologic Institute της Γερμανίας και τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Climact, τους οποίους εξουσιοδότησε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα (European Climate Foundation).

Οι δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ανέλαβαν να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τα Εθνικά Σχέδια των 28 κρατών-μελών, ενόψει και της επίσημης αξιολόγησής τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δικαίωση»

European Climate Foundation Net Zero 2050
Εικόνα του European Climate Foundation

«Οι αξιολογήσεις των ειδικών επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. «Καταφέραμε η Ελλάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το αγαθό της ενέργειας είναι φθηνό και προσιτό στους πολλούς» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, τα στοιχεία δικαιώνουν τις προσπάθειες του υπουργείου, καθώς τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν ότι κατά το β’ εξάμηνο του 2018, η μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων όλων των χρεώσεων και φόρων, ήταν 26,3% χαμηλότερη του μέσου όρου της Ευρωζώνης (16,5 ευρώ / kWh έναντι 22,4 ευρώ / kWh).

Διαφήμιση