Αρχική Διάστημα Έλληνες μαθητές έστειλαν ελαιόλαδο στο διάστημα με αρωγή της Wind

Έλληνες μαθητές έστειλαν ελαιόλαδο στο διάστημα με αρωγή της Wind

0
Blue Origin NS 11 New Shepard launch landing 2 May 2019
Διαφήμιση

Η εταιρία αεροδιαστημικής Blue Origin, την Πέμπτη 2 Μαΐου, εκτόξευσε στο διάστημα τον πύραυλο New Shepard ο οποίος περιέχει ένα πρωτοποριακό πείραμα που αφορά την παραγωγή ελαιόλαδου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ο πύραυλος βρίσκεται σε τροχιά 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης και περιλαμβάνει ελαιόλαδο από τις πασίγνωστες διεθνώς Ελιές Καλαμών.

Αναμφισβήτητα είναι πολύ τιμητικό να κατέχουν μαθητές από ελληνικά σχολεία την ευρωπαϊκή πρωτιά σε κάτι τόσο σημαντικό και για αυτόν το λόγο η WIND βρίσκοντας εξαιρετική τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τους, ενθαρρύνοντας αυτούς τους μικρούς επιστήμονες να στρώσουν το δρόμο για μοναδικά επιτεύγματα, καθώς διαθέτουν λαμπρό μυαλό και καινοτόμες ιδέες.

Blue Origin NS 11 New Shepard launch landing 2 May 2019 flight profile
Το πλάνο πτήσης του πυραύλου.

Ο σκοπός της παράξενης αυτής αποστολής είναι να μελετηθεί η συμπεριφορά αυτών των συγκεκριμένων προϊόντων σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Το ενδιαφέρον σε αυτό πείραμα όμως δεν σταματά στην ιδέα και στην επιλογή των προϊόντων. Το πιο καινοτόμο στοιχείο είναι πως πραγματοποιείται από Έλληνες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος, για πρώτη φορά συμμετέχουν τρία ελληνικά σχολεία εκτός αυτά των Η.Π.Α, δύο εκ των οποίων είναι το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Ομάδα μαθητών από το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στέλνουν τη δική τους πειραματική διάταξη, ένα «ελαιοτριβείο» σε μικροκλίμακα, με στόχο μα εξεταστεί εάν οι ελιές Καλαμών μπορούν να αποτελέσουν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής διατροφής του αστροναύτη στο μέλλον.

Ελαιόλαδο στο διάστημα

Διαφήμιση