Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές 2018: Επιτάχυνση των διαδικασιών στις πληγείσες περιοχές με τροπολογία του ΥΠΕΝ

Πυρκαγιές 2018: Επιτάχυνση των διαδικασιών στις πληγείσες περιοχές με τροπολογία του ΥΠΕΝ

0
mati5
Διαφήμιση

Τροπολογία που αφορά ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανακατασκευής των πληγέντων κτισμάτων καθώς και την ομαλή αποκατάσταση και ταχύτερη ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών, ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται:

  • η παύση καταβολής προστίμων,
  • η αναστολή επιβολής κυρώσεων
  • η απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βεβαίωσης περί μη υπαγωγής της έκτασης στις διατάξεις δασικής νομοθεσίας

Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της προσαύξησης επί του ενιαίου ειδικού προστίμου για αυθαίρετες κατασκευές.

Συνάντηση με Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι

Πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής

Σήμερα επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, και η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένα Κλαμπατσέα, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).

Στη συνάντηση η επιτροπή κατοίκων κατέθεσε υπόμνημα προτάσεων και συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις των θεμάτων δόμησης που ψηφίστηκαν σήμερα στη Βουλή για τις πληγείσες περιοχές, καθώς επίσης η αντιμετώπιση των ζητημάτων που ρυθμίζει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης περιοχής.

Σε εξέλιξη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, είναι διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους Δήμους και εκπροσώπους επιτροπών των κατοίκων, ώστε να συνεκτιμηθούν οι απόψεις τους και να ενσωματωθούν στην πρόταση της μελέτης του ΕΧΣ για τις περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Νέας Μακρής και Ραφήνας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση του ΕΧΣ είναι προέγκριση της σχετικής μελέτης η οποία θα εξεταστεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Φωτογραφίες από την πυρκαγιά στο Μάτι

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ανταρσία” στα τουρκικά πλοία υποστήριξης των τουρκικών γεωτρήσεων
Επόμενο άρθροΑποστολή του ΕΟΤ για προβολή της Σάμου και της Λέρου στην αυστριακή αγορά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ