Αρχική Special Topics Αφιέρωμα: Η ΕΚΕ ωριμάζει την ελληνική επιχειρηματικότητα

Αφιέρωμα: Η ΕΚΕ ωριμάζει την ελληνική επιχειρηματικότητα

0
Εταιρία, επιχειρήσεις
Διαφήμιση

Της Αγγελικής Γυπάκης και Σόνιας Χαϊμαντάς

Πιο ώριμη, πιο υπεύθυνη, σαφώς πιο στρατηγικά τοποθετημένη και με ευκρινή οικονομικά οφέλη αποτυπώνεται η “εικόνα” της Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα, παρά την επίμονη οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα.

Η καταγραφή των καλών πρακτικών, την οποία επιχειρεί το Ecozen σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των μεγαλύτερων κλάδων της ελληνικής επιχειρηματικότητας καταλήγει σε ένα εύλογο συμπέρασμα: Όλο και περισσότερες εταιρείες στη χώρα υλοποιούν με ολοένα και πιο συστηματικό τρόπο προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  και δημοσιεύουν τις επιδόσεις τους χρησιμοποιώντας διεθνή πρότυπα. Προφανής είναι και η συσχέτιση της εκπόνησης προγραμμάτων στρατηγικής ΕΚΕ με ποσοτικούς στόχους με την αύξηση του κύκλου εργασιών και τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων γεγονός που πλέον σημαίνει ότι το leadership των μεγάλων και μεσαίων εταιρειών θεωρεί την ΕΚΕ επένδυση με θετικό αποτύπωμα στους εργαζομένους, την κοινωνία και το περιβάλλον και όχι κόστος για το ταμείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλέον αναπτυσσόμενοι κλάδοι στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας και συμμόρφωσης με τη νέα νομοθεσία 3304/2016 είναι αυτή των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, των κατασκευών και οικοδομικών υλικών, της ενέργειας και παραγωγής ενέργειας, των προϊόντων και υπηρεσιών υγείας και των τροφίμων και ποτών.

Επιλέξτε τον κλάδο που σας ενδιαφέρει:

Κλάδος: Τηλεπικοινωνίες

Ένα Robogirl για την COSMOTE

COSMOTE Robogirl

Αναμφίβολα στην πρόσφατη ιστορία των πιο “δυνατών” σελίδων των ελληνικών προγραμμάτων ΕΚΕ των ελληνικών επιχειρήσεων θα μείνει η παραγωγή και στήριξη του “Robogirl”, της πρώτης ταινίας μυθοπλασίας για τα παιδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής με την υπογραφή της COSMOTE που διαχρονικά στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας. Μια οικογενειακή κωμωδία για τη δύναμη της ομάδας και τη δυνατότητα των παιδιών να πραγματοποιήσουν ακόμη και τις πιο απίθανες ιδέες, το “Robogirl” περιγράφει την ιστορία της Σοφίας, μίας νεαρής μαθήτριας, που αν και δεν έχει σχέση με τις θετικές επιστήμες, αποφασίζει να γραφτεί στο μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όταν κατά λάθος καταστρέφει το ρομπότ του αριστούχου αδερφού της. Στόχος της Σοφίας είναι να ξαναφτιάξει το ρομπότ του αδελφού της… 

Το σενάριο του «Robogirl» υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά («Υπέροχα Πλάσματα», «Μίλα μου Βρώμικα», «Από την Αρχή»), ενώ τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Βαρδής Μαρινάκης («Το Μαύρο Λιβάδι», «Από την Αρχή») με πρωταγωνιστές τη Σοφία Σομόνι, τη Μαρία Πιπέρα και τον Αστέρη Ριμάγμο. Η COSMOTE στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία πέντε χρόνια, ενισχύοντας δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα. Τα παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική, χρησιμοποιούν συνδυαστικά την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία ρομποτικών κατασκευών. Με τον τρόπο αυτό, αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, βελτιώνουν την ομαδικότητά τους, αλλά και την ικανότητά τους να επιλύουν σύνθετα προβλήματα.  Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης, WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote, έχουν ξεπεράσει τις 12.000 συνολικά ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.  

Περισσότερες πληροφορίες: 

ΟΤΕ: Οι Αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης ενσωματωμένες στη λειτουργία του

OTE strategy

Ο όμιλος ΟΤΕ στηρίζει τα προγράμματα ΕΚΕ σε πέντε επιμέρους πυλώνες δράσης: την “Ψηφιακή Κοινωνία”, τον “Καλύτερο Κόσμο για Όλους”, την “Υπεύθυνη Εργασία & Ανάπτυξη”, το “Βιώσιμο Περιβάλλον για Όλους” και την “Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα”.

Με στοιχεία από 8 εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Αλβανία, ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ παρουσιάζει το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, καθώς και τη συνεισφορά του στην επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Για πρώτη φορά, στον Απολογισμό περιλαμβάνονται βίντεο στη νοηματική γλώσσα, με υποτιτλισμό και εκφώνηση, για τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.

OTE

Η υπεύθυνη λειτουργία του Ομίλου ΟΤΕ αποτυπώνεται επίσης στις πολιτικές και τους μηχανισμούς που έχει αναπτύξει για την αντιμετώπιση εταιρικών κινδύνων, τη διαχείριση θεμάτων κανονιστικής συμμόρφωσης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφάλειας και απορρήτου δεδομένων, ασφαλούς χρήσης της τεχνολογίας, ποιότητας προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Με όραμα να συμβάλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, ο Όμιλος OΤΕ δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσει υπηρεσίες και προϊόντα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνίας και την ανάπτυξη των νέων. Ενδεικτικά, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος σήμερα μετρά πάνω από 1,8 εκατ. ενεργούς χρήστες των εμπορικών του εφαρμογών (applications), σε μηνιαία βάση.  

Περισσότερα: cosmote.gr

20 Δεσμεύσεις από τη WIND WIND 20 commitments

Έχοντας χαράξει νέα στρατηγική με “20 Δεσμεύσεις για το 2020”, η WIND εναρμονίζεται πλήρως  με την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών ως το 2030 (SDGs) και υλοποιεί με συνέπεια την 16ετή στρατηγική της για την Εταιρική Υπευθυνότητα με κύριο μέλημα τη διαρκή βελτίωση της επίδρασής της στην Κοινωνία, τους Ανθρώπους της, το Περιβάλλον, τους Πελάτες και την Οικονομία. 

WIND Hellas

H εταιρεία δημοσίευσε την 11η ετήσια Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας με μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία εθελοντισμού  σε συνεργασία με την Ethelon και εκπροσώπους των ΜΜΕ οι οποίοι ετοίμασαν 1.000 πακέτα φαγητού για το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων  της οργάνωσης PRAKSIS στην Αθήνα. Η ενεργή συμμετοχή στη δωρεά είχε στόχο να εμπνεύσει τον εθελοντισμό, αξία που διαπνέει το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δράσεων της Wind σε επίπεδο Εταιρικής Υπευθυνότητας και ενισχύει τη διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο… μία έμπρακτη εφαρμογή της συνδεσιμότητας. Άλλωστε  σημείο αναφοράς της έκθεσης ήταν ο όρος “connectivity”. Σαν μια κλωστή, ένα λεπτό νήμα, κάθε μέλος της μεγάλης ομάδας της Wind με τις πράξεις του συνδέει και συνδέεται με τους Ανθρώπους, το Περιβάλλον, την Κοινωνία, τους Πελάτες και την Οικονομία δημιουργώντας ένα μεγάλο δίκτυο που συνεχώς επεκτείνεται και εξελίσσεται για να προσφέρει το αγαθό της επικοινωνίας και της συνδεσιμότητας στον ψηφιακό κόσμο σε όλη την Ελλάδα. 

Η νέα στρατηγική που χαράσσει η Wind –η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που υιοθετεί μία παγκόσμια προσέγγιση-  αποτελείται από 20 δεσμεύσεις για το 2020  στο πλαίσιο της μακροχρόνιας δέσμευσής της για διαρκή συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, εναρμονιζόμενη πλήρως με την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών ως το 2030 (SDGs).

Περισσότερα: wind.gr

Vodafone: Connecting for Good

Το Πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone έδωσε την ευκαιρία σε 15 ευαισθητοποιημένους νέους να εργαστούν στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους. Μέσα από το Πρόγραμμα, οι 15 νέοι κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή περισσότερων από 200.000 συνανθρώπων μας και να ευαισθητοποιήσουν πάνω από 600.000 άτομα σε καίρια κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τις ΜΚΟ της χώρας.

Vodafone World of Difference

Στους 6 μήνες απασχόλησης, οι νέοι του 8ου Κύκλου του Προγράμματος εργάστηκαν  για το κοινό καλό, συνέβαλαν στην ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ανταποκρίθηκαν σε επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες, μέσα από σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες και τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Η υπογεννητικότητα, ο επαγγελματικός προσανατολισμός μαθητών, η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση, η κοινωνική ένταξη παιδιών μεταναστών και προσφύγων, η ενσωμάτωση αποφυλακισμένων ατόμων, η στήριξη του μοναχικού ασθενή, η έξυπνη γεωργία, η επιχειρηματικότητα και η υποστήριξη των transgender νέων βρήκαν «φωνή» μέσα από το έργο των 15 νικητών του φετινού προγράμματος. 

VodafonepastedGraphic_7.pngΟι δυνάμεις και το όραμά τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους έτυχαν της αναγνώρισης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θέλησε να τους γνωρίσει προσωπικά και να συγχαρεί το Ίδρυμα Vodafone για τις δράσεις του στην υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που για ακόμη μια χρονιά υλοποιήσαμε το World of Difference, ένα πρόγραμμα που στηρίζει την κοινωνική απασχόληση νέων ανθρώπων και ενισχύει το έργο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το ρόλο που υπηρετούν οι νέες τεχνολογίες στην κοινωνία των πολιτών. Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια υλοποίησης του Προγράμματος, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία κοινότητα ατόμων και οργανισμών, που έχουν αφήσει το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα, με έμπρακτα αποτελέσματα».

Για περισσότερα επισκεφθείτε:

Κλάδος: Ενέργεια

ΕΛΠΕ: Η εταιρική υπευθυνότητα, στο DNA της 

Έχοντας βαθιά χαραγμένη στο DNA της την εταιρική υπευθυνότητα, η ΕΛΠΕ διακρίνεται για μια σειρά εξαιρετικών δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης, απελευθερώνοντας θετική ενέργεια και στην τελευταία ακτογραμμή της χώρας.

ΕΛΠΕ

Το Πρόγραμμα ΕΚΕ που υλοποιεί η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την τελευταία δεκαετία, περιλαμβάνει πλήθος δράσεων προς όφελος της κοινωνίας, με βασικούς πυλώνες τη νέα γενιά, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον πολιτισμό – αθλητισμό. 

Ξεχωρίσαμε:

  • Τη στήριξη της Νέας Γενιάς από το 2009 μέχρι σήμερα επιβραβεύοντας με επαίνους και χρηματικά έπαθλα περισσότερους από 3.250 αριστούχους φοιτητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσφέροντάς τους χρηματικά έπαθλα που ξεπερνούν τα 3.387.000 €.Φέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, , βράβευσε  118 αριστούχους φοιτητές που κατοικούν στις περιοχές του Θριάσιου και συγκεκριμένα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμο και Μέγαρα, καθώς και 179 αριστούχους φοιτητές που κατοικούν στους Δήμους Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019.Ο θεσμός αυτός αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους νέους, οι οποίοι εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με εξαιρετικές επιδόσεις. Οι φετινές τελετές βράβευσης των συνολικά 297 αριστούχων, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΛΠΕ

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει διαχρονικά τη νέα γενιά μέσα από μια σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές σπουδές σε εγνωσμένου κύρους Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και οι στρατηγικές συνεργασίες με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και άλλα Ιδρύματα, για την ενίσχυση Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών προγραμμάτων.

ΕΛΠΕ Βράβευση Αριστούχων

  • Χορηγία σύγχρονων Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών σε 23 Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ευόσμου-Κορδελιού και Δέλτα, με στόχο να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία, αλλά και τα εφόδια, να αγαπήσουν τις Φυσικές Επιστήμες με βιωματικό τρόπο, να καλλιεργήσουν την επιστημονική σκέψη και να μάθουν να συνεργάζονταιΤο πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στις περιοχές του Θριασίου και της Δ. Θεσσαλονίκης με την πρωτοβουλία και την ευγενική χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος δημιουργίας σύγχρονων εργαστηρίων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας,. 
  • Ιδιαίτερη φροντίδα για τα Επτάνησα :Σε 8 Γυμνάσια της περιοχής των Ιονίων Νήσων (1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο  Αργοστολίου, Βαλλιάνειο Κεραμείων, Μεσοβουνίων, Πάστρας, Σάμης και Πετρίτσειο Ληξουρίου), παρέχεται εξοπλισμός για Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών. Το έργο υλοποιείται με δωρεά προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Οι σχολικές μονάδες επελέγησαν σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει υποδείξει η εκπαιδευτική κοινότητα για τη μέγιστη αξιοποίηση του υλικού. Ήδη έχουν εξοπλισθεί περισσότερα από 23 Εργαστήρια, σε Γυμνάσια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 
  • Παράλληλα κάλυψε τις  ανάγκες  πετρελαίου θέρμανσης – συνολικά 9.000 λίτρα – στο Κλειστό Γυμναστήριο Κέρκυρας, το οποίο κάθε χρόνο στεγάζει τις αθλητικές δραστηριότητες όλων των ομάδων του νησιού και  σε 9 σχολικές μονάδες της Κεφαλονιάς και της  Ιθάκης, προσφέροντας συνολικά, 18.800 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στις  σχολικές μονάδες: Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών, Γυμνάσιο Σάμης,  Γυμνάσιο Πάστρας, Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Μεσοβουνίων, Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου, Γυμνάσιο Ιθάκης, Ειδικό Σχολείο (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. – Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Φαρακλάτων, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΕΕΓΛ) Κεφαλονιάς και ΕΠΑΛ Ληξουρίου.
  • Πρόγραμμα «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ»: Σε σχολεία της Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ζακύνθου θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ», που αποτελεί μια σύμπραξη της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με την ΑΜΚΕ «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ». Αποτελεί ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τη συμμετοχή 14 ΜΚΟ, Οργανισμών, Πανεπιστημίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων  και του Περιφερειακού  Κέντρου πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC)

Για περισσότερα: helpe.gr 

TAP: Προορισμός, η προστασία

Σημαντική είναι η συνεισφορά του ΤΑΡ στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το διαπεριφερειακό πρόγραμμα Δωρεάς Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας “Προορισμός, η Προστασία” που η εταιρεία υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.

TAP

Συγκεκριμένα ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAPAG), ενίσχυσε με 10 εκχιονιστικά οχήματα τον μηχανισμό αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017, εξελίσσεται βάσει χρονοδιαγράμματος, εντάσσεται στις εθελοντικές Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις του ΤΑΡ και επικεντρώνεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περιβαλλοντική διαχείριση.

Είναι μάλιστα ένα από τα εκτενέστερα προγράμματα κοινωνικής ευαισθησίας που ο ΤΑΡ πραγματοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων κατά μήκος της όδευσής του, καθώς η συνολική επένδυση ξεπερνά τα €10 εκατ. για 90 περίπου οχήματα κοινής ωφέλειας: Ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά οχήματα, εκχιονιστικά και οχήματα πολιτικής προστασίας. Καθένα από αυτά εξυπηρετεί συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες και ανταποκρίνεται σε σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν στον ΤΑΡ οι φορείς και εκπρόσωποι των κοινωνιών αυτών. 

Τα εκχιονιστικά που προσφέρθηκαν στις δύο Περιφέρειες είναι οχήματα-πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Εκτός από τον εκχιονιστικό μηχανισμό και τις αλατιέρες, συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος. Αναμένεται να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες των Περιφερειών σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό χιονιού και πάγου το Χειμώνα, καθώς και τη συντήρηση δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Για περισσότερα επισκεφθείτε: tap-ag.gr

Energean: Με όραμα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Energean logo

Η Energean έχει ως βασική της προτεραιότητα τη διασφάλιση συνθηκών αειφορίας σε κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται και επιδιώκει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής μιας τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας στον βαθμό που τής αναλογεί στην επίλυση προβλημάτων της  καθημερινότητας

Η εταιρεία έχει υιοθετήσει μία πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η οποία υπηρετεί τους 17 Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (17 SustainableDevelopmentGoals) του ΟΗΕ. Στην λογική αυτή κινήθηκαν και οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ανέλαβε και υλοποίησε η εταιρεία κατά το 2018, από τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις εξής: 

Energean basket
-Την διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης που αγκαλιάστηκε από την πόλη της Καβάλας με επίκεντρο τον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια στον οποίο συμμετείχαν στελέχη της εταιρείας, με πρώτο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου κ. Μαθιό Ρήγα, επώνυμοι πολίτες της Καβάλας, οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Α2 Energean – KavalaBC και οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Α.Ο. Καβάλα με αμαξίδια –ομάδα στην οποία κατέληξε το σύνολο της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης. Παράλληλα με αυτήν η Energean, προκειμένου να ισχυροποιήσει το μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού συνανθρώπων μας με αναπηρία, «έτρεξε» και μία διαδικτυακή καμπάνια χρηματοδότησης (crowdfunding) για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας, στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας Γυμνασίου και άνω. (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 10: Μείωση ανισοτήτων).

Energean - Καθαρισμός κεντρικού λιμανιού Καβάλας - 5 Ιουνίου 2018

-Την εκστρατεία καθαρισμού του κεντρικού λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον. Στη δράση συμμετείχαν στελέχη της Energean, μεταξύ των οποίων και η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κα Ίλια Ρήγα, δύτες της εταιρείας καθώς και εθελοντές δύτες. (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 14: Ζωή κάτω από νερό)

-Την υποστήριξη του 4ου Μαραθώνιου Ολυμπίας, στους δρομικούς αγώνες του οποίου έλαβαν μέρος αρκετά στελέχη της Energean. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου, πολυπληθής αντιπροσωπεία της Energean πραγματοποίησε τον Νυκτερινό Γύρο του Πύργου δίπλα στα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων της Περιφέρειας Ηλείας, προς το οποίο η εταιρεία δώρισε και ένα ποσό που αντιστοιχούσε στον τερματισμό κάθε στελέχους της στους δρομικούς αγώνες.  (φωτό 3)

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μπορείτε να βρείτε εδώ [PDF].

WATT+VOLT: Υποστήριξη σε νέες επιχειρηματικές ιδέες

Με  ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον, την κοινωνική ευμάρεια και τον κώδικα δεοντολογίας  η WATT + VOLT ( αμιγώς Ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας )  έχει οργανώσει σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχους:

  • Προώθηση του «Επιχειρείν» σε συνεργασία με  τον οργανισμό Action Finance Initiative , ενημερώνοντας το κοινό και προωθώντας τη φιλοσοφία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρία AFI και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη και την υλοποίηση νέων επιχειρηματικών ιδεών. Η AFI ξεκίνησε το 2014, με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και την παγκοσμίως καταξιωμένη γαλλική οργάνωση ADIE.
    WATT+VOLT ΕΚΕ
  • Υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου (συσσίτια, ρουχισμός για απόρους/άστεγους, εκπαιδευτικό υλικό κτλ.).
  • Υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αγάπη και Ελπίδα».
  • Εθελοντική Αιμοδοσία και δημιουργία Τράπεζας Αίματος της WATT + VOLT.
  • Υποστήριξη και δράση «πράσινης μετακίνησης» σε συνεργασία με την εταιρία Solebike (e-tour me ηλεκτρικά ποδήλατα).

WATT+VOLT street relays

Επίσης, στηρίζει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως έιναι η  Βίκος Street Relays, που θεωρείται η πιο  αγαπημένη σειρά αγώνων σκυταλοδρομίας στην Ελλάδα, την οποία διοργανώνει ο «ΕΡΜΗΣ 1877» – Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος, αποδεικνύοντας την  πίστη της στις αξίες που προάγει ο αθλητισμός και τα οφέλη που προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες, ενήλικες αλλά και παιδιά. 

Περισσότερα: watt-volt.com

Κλάδος: Καπνοβιομηχανία 

Παπαστράτος: Mεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών για προστασία από φυσικές καταστροφές

Παπαστράτος

Με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης, της πρόληψης αλλά και της αυτοπροστασίας των πολιτών σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και σεισμοί, η Παπαστράτος σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) προχωρά στην υλοποίηση ενός μεγάλου εκπαιδευτικού προγράμματος σε 18 περιοχές σε όλη την Ελλάδα:   

  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) 
  • Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε 18 περιοχές σε όλη τη χώρα (24 ημερίδες)
  • Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο 2019
  • Στόχος να εκπαιδευτούν 7.000 πολίτες

Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019,  η ΕΟΔ και η Παπαστράτος  «ταξιδέυουν» σε 18 περιοχές της Ελλάδας, και συγκεκριμένα στην Αττική (5 ημερίδες), τη Θεσσαλονίκη (2 ημερίδες) , τη Χαλκιδική (2 ημερίδες), τη Σάμο, τη Χίο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Η επιλογή των πόλεων έγινε με βάση στατιστικά στοιχεία φυσικών καταστροφών που έχουν σημειωθεί εκεί τα τελευταία χρόνια. 

Παπαστράτος Θεσσαλονίκη

Ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΟΔ θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα δίνουν οδηγίες για καλές πρακτικές, συμβουλές πρόληψης, διαχείρισης της κρίσης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά την φυσική καταστροφή. Παράλληλα, θα παρέχονται και οδηγίες πρώτων βοηθειών. Τα προγράμματα εκπαίδευσης απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες και θα έχουν διάρκεια 4 ωρών. Υπολογίζεται πως ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν σε αυτά θα ξεπεράσει τους 7.000. 

«Η συνεργασία αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα συνολικότερο πρόγραμμα προσφοράς της Παπαστράτος, στο πεδίο της προστασίας από τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα. Πριν από έναν ακριβώς μήνα, ανακοινώσαμε τη δωρεά 20 πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του ετοιμότητα, σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης και πρόσθεσε : Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν τί μπορούν και πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Η  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την 25ετή παρουσία της στην Ελλάδα και τη σημαντική εξειδίκευσή της, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη στην προσπάθειά μας» 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Γιώργος Καλογερόπουλος, σημείωσε «. Για όλους εμάς ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί την απαρχή της προσπάθειας δημιουργίας μιας ασφαλούς κοινωνίας , μέσα στην οποία η έννοια «πρόληψη» αποτελεί ένδειξη πολιτισμού».

Με στόχο να «αφήνει πίσω της μέλλον» για όσο το δυνατόν περισσότερους, η Παπαστράτος έχει διαθέσει 2,4 εκατ. ευρώ σε δράσεις και πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας από το 2009 έως και το 2017. Οι επενδύσεις σε κοινωνικές δράσεις το 2017 ανήλθαν σε 272.000 ευρώ.Σημαντική όμως ήταν και η επίδραση στο περιβάλλον με δραστική μείωση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της εταιρείας: Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2017 στο εργοστάσιο της Παπαστράτος προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.  Η Παπαστράτος μείωσε κατά 85% τις εκπομπές CO2 (kg GHG). Η συνολική ποσότητα αποβλήτων μειώθηκε κατά 19%.

Για περισσότερα επισκεφθείτε: pmi.com

Κλάδος: Σούπερ Μάρκετ – Καταστήματα

AB: Σκύβει πάνω από τον άνθρωπο

Με το «ΑΒηταρι της Αγάπης», η ΑΒ Βασιλόπουλος εκφράζει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που εισπράττει εδώ και σχεδόν οκτώ δεκαετίες. Η  ΑΒ Βασιλόπουλος εστιάζει  σε πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και προγράμματα αλληλεγγύης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. 

ΑΒ ΑΒητάρι

Στον απολογισμό Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας , παρουσιάζονται οι άξονες και στόχοι της ΑΒ Βασιλόπουλος μέχρι το 2020, οι διακρίσεις της αλυσίδας για το τρέχον διάστημα καθώς και τα ολοκληρωμένα προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί με συνέπεια η εταιρεία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες ευθύνης που αναλαμβάνει η εταιρεία για τα μέλη της ΑΒητικής οικογένειας και κάθε ελληνική γειτονιά στην οποία δραστηριοποιείται όπως είναι τα Τρόφιμα Αγάπης με την προσφορά γευμάτων σε μαθητές 52 σχολείων σε όλη τη χώρα.
  • Τα προγράμματα για τη διαρκή βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος καθώς και την προστασία του φυσικού πλούτου, οι πρωτοβουλίες που εφαρμόζει για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που διατίθενται στα καταστήματα της.
  • Η συστηματική προσπάθεια για μια βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα. Η επέκταση της συνεργασίας με τη WWF, για τη βελτίωση της βιωσιμότητας τους αλιευτικού στόλου,  αποτελεί πρωτοποριακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Περισσότερα: ab.gr

Κλάδος: Ξενοδοχεία

Navarino Environmental Observatory (NEO): Βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό το περιβάλλον

Στην Costa Navarino, που αποτελεί μια από τις  μεγαλύτερες  τουριστικές  επενδύσεις στη Μεσόγειο– ανήκει στον Όμιλο ΤΕΜΕΣ- όλες οι δράσεις και τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την εναρμόνιση με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ.

Η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντικό πυλώνα  στη διαμόρφωση της «Ατζέντας 2030» του ΟΗΕ, μαζί με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), στους οποίους ο τουρισμός συμβάλλει άμεσα και έμμεσα. 

Η ΤΕΜΕΣ έχει υιοθετήσει από την ίδρυσή της, ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που σέβεται και προβάλλει το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο των περιοχών που δραστηριοποιείται, ενισχύει την τοπική οικονομία, αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις τοπικές παραδόσεις. 

Costa Navarino

Το επιστέγασμα της οικολογικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο Navarino Environmental Observatory. Είναι η πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός διεθνούς φήμης ερευνητικού κόμβου για την κλιματική αλλαγή στην Μεσόγειο με σύμπραξη του ακαδημαϊκού και ιδιωτικού τομέα. 

Το ΝΕΟ άρχισε να λειτουργεί πλήρως το 2010 ως συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, του Ιδρύματος Βιοϊατρικής Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών (BRFAA) και της TEMES AE και έχει ήδη γίνει διεθνής κόμβος έρευνας και εκπαίδευσης πρώτης γραμμής, όπου συναντώνται επιστήμονες από όλο τον κόσμο για την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών.

Εκτός από την έρευνα που διεξάγεται στο NEO, δίνεται έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των φοιτητών και των νέων ερευνητών.

Η έρευνα στη NEO καλύπτει αρκετούς από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και της συμφωνίας του Παρισιού.

Εργαστήρια και δημοφιλείς εκδηλώσεις, όπως το café-NEO, οργανώνονται για να προωθήσουν την έρευνα και να φέρουν κοντά τους ακαδημαϊκούς, τις επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να συζητήσουν σημαντικά θέματα τοπικού, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Επίσης , η TEMES δημιούργησε το Navarino Natura Hall, ένα διαδραστικό περιβαλλοντικό εκθεσιακό κέντρο στην Costa Navarino, το οποίο ενημερώνει τους επισκέπτες και τους ντόπιους για τη μοναδική βιοποικιλότητα της Μεσσηνίας, τους με τα σημερινά περιβαλλοντικά ζητήματα. Το Navarino Natura Hall συνδυάζει σύγχρονες διαδραστικές τεχνολογίες, διαφάνειες και ταινίες για τους γύρω οικοτόπους με on-line ενημερώσεις για τα τρέχοντα έργα του ΝΕΟ και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας. Ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα τοπικά σχολεία, το οποίο δημιουργήθηκε μαζί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ξεκίνησε το 2012, βασίζεται στο Navarino Natura Hall και μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 3.800 μαθητές της περιοχής.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: navarinoneo.se

Κλάδος: Φυσικό Περιβάλλον

ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ για το Περιβάλλον και την Κοινωνία

Η Μαρίνα Φλοίσβου στην απολογιστική έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τις δράσεις της, δημοσιοποίησε στοιχεία για τους δύο πυλώνες Εταιρικής Υπευθυνότητας στους οποίους δραστηριοποιείται ενεργά, το Περιβάλλον και την Κοινωνία. 

Μαρίνα Φλοίσβου

  • Στον πυλώνα «Περιβάλλον», ενδεικτικά αναφέρονται τα 16 ρεύματα ανακύκλωσης με διαχωρισμό στην πηγή και ποικίλες ενέργειες για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος που, σε συγκεκριμένη κατηγορία, φτάνει το 36,6% κατά την περίοδο 2015 – 2017. Ιδιαίτερα περήφανη είναι η Μαρίνα Φλοίσβου και για την ποιότητα του θαλασσινού νερού, που βρίσκεται εντός της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νερά κολύμβησης (2006/7/ΕΚ), επίτευγμα μοναδικό για ένα τουριστικό λιμένα. 
  • Στον πυλώνα «Κοινωνία», η Μαρίνα Φλοίσβου ανέδειξε την πολυετή της στήριξη σε δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της χώρας, φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις της 131 διαφορετικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και εξεύρεσης πόρων 35 συνεργαζόμενων ΜΚΟ για την περίοδο 2008 – 2018. Θα πρέπει να σημειωθούν, επίσης, οι αγώνες δρόμου που έχουν γίνει πλέον θεσμός στο χώρο, οι ετήσιες Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι πάντα δωρεάν για το κοινό, καθώς και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος που συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία της. 

Ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν σταματάμε εδώ. Η αφοσίωσή μας στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, αλλά και η προσήλωσή μας στο να εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο τις ανάγκες της κοινωνίας μας αντανακλώνται στις νέες πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις που θα υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον». 

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: flisvosmarina.com

Κλάδος: Ασφαλιστικές

INTERAMERICAN: 196,90 εκατ. ευρώ το Κοινωνικό Προϊόν της το 2018. Στην «πρώτη γραμμή» και για το «New Deal for Europe»

Η INTERAMERICAN, έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει πλήρως στη στρατηγική της την επιταγή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UN Sustainable Development Goals). 

INTERAMERICAN Kantoros Roundos CSR 

Γ. Ρούντος και Γ. Καντώρος: η INTERAMERICAN προτάσσει, εδώ και δέκα χρόνια, την ενσωμάτωση των διεθνών πρωτοβουλιών για έναν καλύτερο κόσμο στη στρατηγική της.

Πρόσφατα ο Διευθύνων  Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Καντώρος προσυπέγραψε  την κοινή δήλωση 100 Διευθυνόντων Συμβούλων Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών οργανισμών, με την οποία απευθύνεται πρόσκληση σε δράση για μια νέα διαπραγμάτευση για την Ευρώπη (CEOs to Action and Collabotation for a New Deal for Europe) .

H INTERAMERICAN είναι η μοναδική από την Ελλάδα ασφαλιστική εταιρεία στον αρχικό πυρήνα των Ευρωπαϊκών οργανισμών που πρωτοστατούν  στην κατεύθυνση της:

  • αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με καινοτόμες προσεγγίσεις,
  • εδραίωσης της εμπιστοσύνης, της συνεννόησης και αλληλεγγύης, 
  • θεμελίωσης και σεβασμού  κοινά αποδεκτών προτύπων και αρχών για τη διαφάνεια στις παγκόσμιες εμπορικές συναλλαγές, και
  • εναρμόνισης των πολιτικών με το κοινό όραμα για το 2030.

Όπως υπογράμμισε πρόσφατα  ο επικεφαλής της εταιρείας, κ.  Γιάννης Καντώρος , «Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνεργατικές πλατφόρμες και να χρηματοδοτηθούν μοντέλα βιώσιμης, κυκλικής και ψηφιακής οικονομίας, που θα ενισχύσει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN υπογραμμίζει ότι:  «Η εταιρεία εφάπτεται, ήδη, των 15 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. – σε αρκετούς μάλιστα  χρόνια πριν, ακόμη, αυτοί αποτελέσουν διεθνή κατευθυντήριο κώδικα. Η εταιρεία εστιάζει εμφαντικά στην καλύτερη υγεία (Στόχος 3), την αντιμετώπιση της φτώχειας (Στόχος 1), την αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη (Στόχος 8), την καινοτομία και τις υποδομές (Στόχος 9), την ποιοτική εκπαίδευση (Στόχος 4) και τον πολιτισμό, ενώ οι συνεργασίες (Στόχος 17) με κοινωνικούς φορείς και λοιπούς εταίρους ξεπερνούν τις 20, αποτελώντας τον μοχλό μεγιστοποίησης της αποτελεσματικότητας για τη δημιουργία αξίας» επισημαίνει 

Ειδικότερα στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, η εταιρεία έχει δείξει τον δρόμο από το 2004 με οργανωμένη προσέγγιση (σχέδιο πέντε πυλώνων «Πράξεις Ζωής»), ενώ η περσινή Έκθεση συντάχθηκε σύμφωνα με το νέο πρότυπο Global Reporting Initiative Standards και διακρίθηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων σε πληρότητα στην Ελλάδα.

Απολογιστικά η Υπευθυνότητα

Οικονομικά, η INTERAMERICAN αποδίδει ιδιαίτερα υψηλό Κοινωνικό Προϊόν. Η οικονομική αξία που διανεμήθηκε κατά το 2018 (μισθοί και παροχές, εισφορές σε ταμεία, φόροι, μέρισμα σε μετόχους, επενδύσεις σε εξοπλισμό, αμοιβές διαμεσολάβησης και προμηθευτών, δαπάνες ενεργειών Ε.Κ.Ε.), ανήλθε στα 196,90 εκατ. ευρώ, ενώ το Κοινωνικό Προϊόν το 2017 είχε φθάσει τα 173,64 εκατ. και το 2016 τα 144,45 εκατ. ευρώ.

 Η INTERAMERICAN εξέδωσε πέρυσι εμπεριστατωμένη, σχετική αναφορά ενοποιημένη με την οικονομική Έκθεση και την επαναλαμβάνει και φέτος, ανεξάρτητα από την παράλληλη  και αυτοτελή ´Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που εκδίδει ανά διετία. Η λογοδοσία Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, στην INTERAMERICAN έχουν αναπτυχθεί κατά την τελευταία 15ετία ανεξάρτητα, αυτόνομα και παράλληλα με τις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό της μητρικής εταιρείας, με γνώμονα την προσαρμογή στις τοπικές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνθήκες και ανάγκες. 

Interlife: «Προσφέρω …αλλιώς»  Κοινωνικά Παντοπωλεία και συσσίτια

Με  το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς», που υλοποιεί  η Interlife, δραστηριοποιείται με ευαισθησία προς το περιβάλλον και  ενισχύει  με τρόφιμα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια.

INTERAMERICAN prosfero allios

Το κοινωνικό της έργο το 2018 ανέρχεται σε  συνολική προσφορά έξι τόνων  τροφίμων που μοιράστηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Αποδέκτες της προσφοράς είναι η Ιερά Μητρόπολη Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, το Συσσίτιο και Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλαμαριάς, οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Ιλίου και Δήμου Δάφνης – Υμηττού, ο Οργανισμός Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πάργας στο Καναλλάκι ενώ, το 2018 προστέθηκαν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Τρικκαίων, Ηγουμενίτσας καθώς και η Δομή Παροχών Αγαθών του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Αμυνταίου. 

Για την προστασία του περιβάλλοντος η Interlife:

  • Μειώνει την χρήση χαρτιού αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία  για την  αποστολή μηνυμάτων, τη  διαχείριση αιτήσεων ασφάλισης, και συμβολαίων ασφάλισης αλλά και η διατήρηση αρχείων Υλοποιούμε πρόγραμμα οργανωμένης ανακύκλωσης χαρτιού
  • Χρησιμοποιεί  λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, και ελέγχει την κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος
  • Εγκατέστησε  κάδους συλλογής για ανακύκλωση μπαταριών και σε καθημερινή βάση, συγκεντρώνουμε σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης
    υλικά όπως χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο
  • Στηρίζει την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και συμμετέχει  στις δράσεις της

Κλάδος: Τράπεζες

ALPHA BANΚ: «Μαζί» …για την κοινωνία το περιβάλλον τον πολιτισμό

Η Alpha Bank, με αίσθημα ευθύνης και με επίκεντρο τον άνθρωπο, σχεδιάζει και αναπτύσσει, παράλληλα με την επιχειρηματική της δράση, προγράμματα που στηρίζουν την κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Alpha Bank Mazi Thessaloniki

Το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία”, που πραγματοποιείται από το 2014 σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Άγονη Γραμμή Γόνιμη”, ενισχύει τοπικά ιατρεία σε νησιά της Ελλάδας. Έως σήμερα, έχουν παραδοθεί περισσότερα από 200.200 τεμάχια ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού σε 42 νησιά.

Με το πρόγραμμα “Χέρι Βοηθείας”, από το 2012 έως σήμερα η Τράπεζα έχει παραδώσει 25.750 τροχήλατα σακίδια με τρόφιμα από ελληνικές επιχειρήσεις σε πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ανά την Ελλάδα, ενώ μέσω του προγράμματος “Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο”, από το 2015 600 παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα έχουν παρακολουθήσει  παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Alpha Bank

Με στόχο την αποκατάσταση και τη συντήρηση ιστορικών κτηρίων και μνημείων, το πρόγραμμα “Οι φθορές που πληγώνουν”, που ξεκίνησε το 2013 στην Αθήνα, έχει πλέον επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. 

Το 2018, η Τράπεζα εγκαινίασε το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την παιδεία”, που ενισχύει τη λειτουργία δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η Τράπεζα, με τη βοήθεια Εθελοντών από τo Προσωπικό της, συλλέγει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη, τα οποία δωρίζονται σε φορείς και οργανισμούς.

Η Alpha Bank ανταποκρίνεται άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν μετά από φυσικές καταστροφές, προσφέροντας είδη ρουχισμού και τρόφιμα μακράς διαρκείας στους πληγέντες και λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των Πελατών της. 

Περισσότερα: alpha.gr

Όμιλος Πειραιώς Project Future: 60% των νέων στην αγορά εργασίας. Διακρίσεις στην περιβαλλοντική διαχείριση 

Το ποσοστό των νέων πτυχιούχων που εισήλθαν στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτησή τους, υπερβαίνει ήδη το 60% από τον πρώτο κύκλο του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς. O δεύτερος κύκλος βρίσκεται στο στάδιο της εκπαίδευσης και τους συμμετέχοντες που επελέγησαν μεταξύ των χιλιάδων νέων που υπέβαλαν αίτηση, καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. 

Τράπεζα Πειραιώς project Future

Η Τράπεζα δεσμεύεται ότι το Project Future θα βελτιώνεται και θα εξελίσσεται ώστε να στηρίζει με συνέπεια τους νέους και να τους δίνει ευκαιρίες να εργαστούν και να προκόψουν στη χώρα τους, δήλωσε πρόσφατα  ο κ. Μεγάλου και εκτίμησε ότι το ποσοστό των προσληφθέντων από τον προηγούμενο κύκλο θα φθάσει το 100%.

Το ProjectFuture γεφυρώνει έμπρακτα την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δίνοντας σε νέους εφόδια ώστε να βρουν τη θέση εργασίας που τους αξίζει. 

Σε συνεργασία με το ReGenerationAcademy, η Τράπεζα Πειραιώς διαμόρφωσε το πρόγραμμα, συμπράττοντας με τις Google, Facebook, Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς. Οι τομείς εκπαίδευσης Java, Digital Marketing, Sales και DataScience.επελέγησαν με βάση ειδική έρευνα για την εξειδίκευση που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των επιτυχόντων θα βρίσκονται στην πλατφόρμα του ReGeneration και μέσω αυτής, οι περισσότερες από επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να τους καλέσουν σε συνέντευξη. Εάν υπάρξει πρόσληψη, θα γίνεται με τουλάχιστον εξάμηνη διάρκεια και ελάχιστη μηνιαία αμοιβή τα 750 ευρώ (μικτά). 

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ενώ το Project Future θα γίνεται από την Τράπεζα Πειραιώς κάθε χρόνο σε δύο κύκλους. 

Τράπεζα Πειραιώς

  • Σε ότι αφορά το σημαντικό περιβαλλοντικό έργο της Τράπεζας Πειραιώς, αυτό  αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά από τον   δείκτη CDP (Carbon Disclosure Project), για θέματα κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που κατατάσσεται στο πολύ καλό επίπεδο «Management Β», που είναι άνω του μέσου όρου του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως (Β-).
  • Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει μεθοδολογία που μετράει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και παράλληλα εξετάζει τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Τράπεζας Πειραιώς βαθμολογείται με άριστα, όχι μόνο από το CDP αλλά και από όλους τους δείκτες από τους οποίους αξιολογείται.
  • Η τράπεζα εντάσσεται, επίσης από το 2016, στον δείκτη εταιρικής αειφορίας FTSE4Good (Financial Times Stock Exchange), με βαθμολογία καλύτερη από το 58% των αξιολογημένων τραπεζών παγκοσμίως. Οι δείκτες FTSE4Good έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την FTSE Russell, που εξειδικεύεται στις εκτιμήσεις των επιδόσεων των εταιρειών με τις καλύτερες πρακτικές παγκοσμίως σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και εταιρικής διακυβέρνησης.

Περισσότερα: piraeusbankgroup.com/el/

Eurobank: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,16 χρόνια στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

Η επιβράβευση της αριστείας στην Παιδεία, αποτελεί στρατηγικό πυλώνα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την Eurobank, η οποία εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική της δράση και σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και επιτυχή ένταξη στον επαγγελματικό στίβο. Eurobank Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αποτελεί πλέον θεσμό στη μετάβαση των άριστων μαθητών της χώρας από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους αποφοίτους που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Στα 16 χρόνια λειτουργίας του θεσμού έχουν συνολικά βραβευθεί 16.835 αριστούχοι μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος, ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725 για τη βράβευση των οποίων η Eurobank έχει διαθέσει περί τα 17 εκ. ευρώ συνολικά.

Ο κύκλος των βραβεύσεων ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με ειδική εκδήλωση στην οποία τιμούνται οι πρώτοι εκ των πρώτων απόφοιτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας, στον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, των οικογενειών τους, της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, εκπροσώπων της Εκκλησίας, Ακαδημαϊκών και Θεσμικών Φορέων και της διοίκησης της τράπεζας.

Eurobank Ιερώνυμος

Φτάνοντας προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας διεξαγωγής του, το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει διαχρονικά τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία. 

Περισσότερα: eurobank.gr

Κλάδος: Βιομηχανία 

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ/ΛΑΒΑ: Νέο απορριμματοφόρο στο δήμο Νισύρου

Σε δωρεά νέου σύγχρονου απορριμματοφόρου στο Δήμο Νισύρου προχώρησε η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική και Λατομική ΑΕ, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, κάνοντας πράξη για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή της να συνεισφέρει ουσιαστικά στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Το καινούριο όχημα βρίσκεται ήδη στη διάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου. ΛΑΒΑΗ ΛΑΒΑ χρηματοδότησε την προμήθεια και παρέδωσε στο Δήμου Νισύρου απορριμματοφόρο με σύγχρονο εξοπλισμό και χωρητικότητα 7 κυβικών μέτρων. Πρόκειται για όχημα σε κατάλληλες διαστάσεις ώστε να διέρχεται από όλα τα στενά των οικισμών. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρία ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια αποκομιδής των απορριμμάτων συμβάλλοντας περαιτέρω στην καθαριότητατου Δήμου Νισύρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΛΑΒΑ υλοποιεί μακροχρόνιο πρόγραμμα στήριξης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας στη Νίσυρο. Συμμετέχει συστηματικά σε πρωτοβουλίες βελτίωσης των τοπικών υποδομών και εξωραϊσμού των οικισμών είτε χρηματοδοτώντας τα έργα είτε συμβάλλοντας σε αυτά με τα προϊόντα του Ομίλου.Παράλληλα, η εταιρία αναλαμβάνει το κόστος σύνταξης επιστημονικών μελετών για την υλοποίηση έργων, όπως η εγκατάσταση και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στο νησί. Ταυτόχρονα, ενισχύει το έργο του Κέντρου Αλληλεγγύης που έχει ως στόχο την παροχή γευμάτων και φροντίδας σε κατοίκους που έχουν ανάγκη. Τέλος, στηρίζει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και συμμετέχει χορηγικά σε ανακατασκευές παιδικών χαρών. 

Ο κ. Λευτέρης Χριστοφοράκης, Διευθυντής Λατομείων και Ορυχείων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Περισσότερα από 65 χρόνια είμαστε εδώ, ακούμε τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας και απαντούμε με δράσεις που δημιουργούν αξία και βελτιστοποιούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η δωρεά του νέου απορριμματοφόρου έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύ σύνολο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης καθώς και τηνενεργή στήριξη της τοπικής κοινωνίας και όσων έχουν ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με συνέπεια και κυρίως με συνέχεια θέτοντας ισχυρά θεμέλια στον τόπο».

Περισσότερα: lafarge.gr/lava

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Δωρεά 300 τόνων αδρανών υλικών για την αντιπλημμυρική προστασία των πυρόπληκτων περιοχών

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί κύριο πυλώνα της στρατηγικής του  Ομίλου  ΗΡΑΚΛΗΣ (https://www.lafarge.gr/aeiforos-anaptyxi ) Το « Πλάνο 2030» περιλαμβάνει  τέσσερις τομείς δράσης: Κλίμα, Κυκλική Οικονομία, Νερό και Φύση και Άνθρωποι & Κοινότητες.

ΗΡΑΚΛΗΣΩς μέλος του Oμίλου LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Οι αρχές που καθοδηγούν  τις επιχειρηματικές του  δραστηριότητες είναι: κοινωνική πρόοδος, προστασία του περιβάλλοντος και σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες για την επιτυχή λειτουργία μίας σύγχρονης επιχείρησης και ένα  αειφόρο μέλλον. Συνεπής στη δέσμευσή του να συνεισφέρει άμεσα και ουσιαστικά στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια στήριξης των πυρόπληκτων του  τραγικού Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική . Πρόσφερε δωρεά 300 τόνων αδρανών υλικών στο Δήμο Ραφήνας για την άμεση υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας των πυρόπληκτων περιοχών. 

ΗΡΑΚΛΗΣ

Η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, που  συνεχίζει να υπηρετεί με πρωτοβουλίες στήριξης και ανακούφισης των πληγεισών οικογενειών από τις πυρκαγιές στην Αττική. 

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: lafarge.gr

Κλάδος: Τρόφιμα

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Στόχος η αειφορία

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των τροφίμων με παρουσία 50 ετών στην ελληνική αγορά, παρέχει μέσω του απολογισμού της, ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τη διαχρονική δέσμευσή της για υπεύθυνη λειτουργία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ περιγράφει στον απολογισμό το πλάνο δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που ακολούθησε το 2017 σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της και συγκεκριμένα στους τομείς της αγοράς, των προϊόντων, του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Έμφαση δίνεται στη δυναμική συνέχιση και υποστήριξη του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας με στόχο την αειφορία και την υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του συγκριμένου προγράμματος, υποστηρίχθηκαν περισσότεροι από 1.000 επιλεγμένοι, Έλληνες παραγωγοί που καλλιέργησαν με ορθές αγροτικές πρακτικές 30.000 στρέμματα ελληνικής γης με άριστες, παραδοσιακές ποικιλίες.

Επιπλέον, διαρκής είναι η στήριξη της εταιρείας στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν περισσότερο ανάγκη με την παροχή 140.000 μερίδων φαγητού, ενώ μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, υπήρξε η διοργάνωση του φιλανθρωπικού περιπάτου «Κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή» κατά τη διάρκεια της οποίας, η εταιρεία διέθεσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης 10 τόνους καταψυγμένων λαχανικών.

Πολυπληθείς υπήρξαν και κατά το 2017, οι διακρίσεις της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η οποία ξεχώρισε τόσο εταιρικά, διακρινόμενη με τα βραβεία “Corporate Superbrands Greece”, «ΑΙΩΝΟΒΙΑ brands” και “Greek Business Champions” όσο και για τα καινοτομικά προϊόντα της: βραβείο Ermis για τη σειρά καταχωρίσεων του Φυσικού Πουρέ Λαχανικών, “Best Launch Award”, επίσης για τον Φυσικό Πουρέ αλλά και για την Pizza Χρυσή Ζύμη, “Σελφ Σέρβις Excellence Award” για τα προϊόντα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη αλλά και “Packaging Innovation Award” για τη φρέσκια σαλάτα «Ευεξία» ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και για την Pizza Χρυσή Ζύμη.

Ο απολογισμός, που συντάχθηκε σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο GRI Standards και με τη συνεργασία στελεχών από όλες τις Διευθύνσεις, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας  και είναι διαθέσιμος στο ευρύ κοινό.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: barbastathis.com/

ΜΕΒΓΑΛ

ΜΕΒΓΑΛ - Κοινωνική ευθύνη

Οι δράσεις ΕΚΕ της ΜΕΒΓΑΛ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενεργειών με άξονες το περιβάλλον, την οικογένεια και το παιδί, τις ευπαθείς ομάδες, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τον αθλητισμός, την τοπική κοινωνία και φυσικά τους ανθρώπους της.

Η εταιρεία στηρίζει σημαντικά τα παιδιά των εργαζομένων της ενισχύοντας οικονομικά τις οικογένειες  που αποκτούν τρίτο παιδί και επιδοτώντας με χρηματικό βραβείο τα παιδιά που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα διοργανώνει κάθε χρόνο χριστουγεννιάτικη γιορτή τις μικρότερες ηλικίες.

Με την ίδια ευαισθησία έχει αγκαλιάσει και φροντίζει όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλονίκης, στα Παιδικά Χωριά S.O.S. στο Πλαγιάρι, στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία,  στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων ΜΕΛΙΣΣΑ, χορηγώντας τους κάθε μέρα τα φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη σωστή διατροφή τους. Επιπλέον βρίσκεται στο πλευρό άπορων οικογενειών ενισχύοντας Κοινωνικά Παντοπωλεία, Τράπεζα Τροφίμων, και άλλους φορείς.

Άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας είναι το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την υγεία και διατροφή, που έχει αναπτύξει για μαθητές όλων των ηλικιακών ομάδων, τους οποίους υποδέχεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενούς της, ο χαρακτηρισμός οικογενειακή επιχείρηση αποτυπώνεται και στην πράξη, αφού, παράλληλα με τα προγράμματα στήριξης των οικογενειών τους,  η ΜΕΒΓΑΛ μεριμνά για την εκπαίδευσή τους και διοργανώνει εκδηλώσεις για την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων.

Τοπική κοινωνία

Η ΜΕΒΓΑΛ συμβάλλει καθοριστικά στις τοπικές κοινωνίες όπου έχει δραστηριότητα και ενισχύει την τοπική ανάπτυξη. Παράλληλα ενισχύει με χορηγίες  τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Περιβάλλον

Η εταιρεία είναι λειτουργεί σεβόμενη το φυσικό περιβάλλον, καθώς σε συνεργασία με σχετικούς φορείς ακολουθεί σημαντικές περιβαλλοντικές πρακτικές όπως: ανακύκλωση, σύστημα εξοικονόμησης νερού, λειτουργία μονάδας συμπύκνωσης τυρογάλου.

Από το 1950 η ΜΕΒΓΑΛ προσφέρει με ιδιαίτερη φροντίδα στην ελληνική οικογένεια φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα, ως ενεργό και αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: mevgal.gr

Κλάδος: Ταχυδρομεία

ΕΛΤΑ: «ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ… ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»

Το κάλεσμα προσφοράς μέσα από τη χριστουγεννιάτικη δράση Κοινωνικής Ευθύνης των Ελληνικών Ταχυδρομείων «ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ… ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» βρήκε για άλλη μια χρονιά τεράστια ανταπόκριση.

 Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσέφεραν την οικονομική βοήθεια των 12.000€ για τις ανάγκες των απροστάτευτων παιδιών και των μονογονεϊκών οικογενειών που στηρίζει η Κιβωτός του Κόσμου, ο Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για τη μέριμνα και προστασία μητέρας και παιδιού.

elta

Τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έγιναν αφετηρία αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης καθώς το ποσό της δωρεάς προέρχεται από μέρος των εσόδων τους. Οι κάρτες με τις ευχές μας, τα δώρα που στείλαμε  σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες  τα Χριστούγεννα προσφέρουν διπλή χαρά. 

Μέσα από τις δομές που διατηρεί ο Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, προσφέρεται σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο σε εκατοντάδες παιδιά και οικογένειες που έχουν την ανάγκη να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία υιοθετούν  δράσεις που ενισχύουν σημαντικές ανθρώπινες πρωτοβουλίες, ευπαθείς ομάδες και δομές. Ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα είναι η συνεργασία της ΕΣΗΕΑ με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την παροχή δεμάτων τροφίμων, σε μηνιαία βάση σε οικογένειες ανέργων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικού προσωπικού, που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα διαβίωσης. Η συνολική πρωτοβουλία γίνεται πράξη με την ευγενική χορηγία των ΕΛ.ΤΑ., τα οποία αναλαμβάνουν και φέτος τη δωρεάν αποστολή των δεμάτων

Αυτός ο χαρακτήρας αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία και καλλιεργείται μέσα από ενέργειες που έχουν σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θέλουν να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι, με την αποστολή των χριστουγεννιάτικης αλληλογραφίας τους μέσω του δικτύου των καταστημάτων ΕΛΤΑ, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας εδώ και 190 χρόνια, μετέφεραν την αγάπη τους και στήριξαν το έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Δείτε επίσης: https://hohoho.elta.gr/pdf/article1.pdf

Κλάδος: Τεχνολογίες

Επένδυση με ανθρώπινο πρόσωπο από τη XEROX

Η Xerox δραστηριοποιείται σε 160 χώρες όπου σύμφωνα με την Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2018:

  • Το 100% των προϊόντων της Xerox που κυκλοφόρησαν πρόσφατα κάλυψαν τις απαιτήσεις του εργαλείου Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης Ηλεκτρονικών Προϊόντων (EPEAT®) και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης EPAENERGYSTAR®.
  • Το 100% των προϊόντων και εξαρτημάτων τα οποία μετά το τέλος της ζωής τους επιστράφηκαν από πελάτες, αποφεύχθηκε να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

xerox
Αντ’ ‘αυτού, ανακατασκευάστηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν, ανακυκλώθηκαν ή μεταφέρθηκαν τα απόβλητα σε προμηθευτές που τα μετέτρεψαν σε πηγές ενέργειας.

Το 9% των συνολικών δαπανών προς προμηθευτές, αφορούν σε μικρές επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες ή σε άτομα που αποτελούν μέλη μειονοτήτων.

Οι εργαζόμενοι της Xerox παρείχαν 91.000 εργατοώρες σε έργα τοπικής κοινωνικής προσφοράς.

Επίσης η Xerox ανακοινώνει δύο νέους στόχους βιωσιμότητας: 

  • τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 25% και, 
  • μέχρι το 2025, τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 25% σε σχέση με το έτος βάσης του 2016.

Τέλος, η Xerox βελτιώνει την παραγωγικότητα μέσω νέων τεχνολογιών που συνδέουν τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο χωρίς να επηρεάζουν δυσμενώς το περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία και την ασφάλεια. Για παράδειγμα, η Xerox εγκαινίασε το πρόγραμμα «Εσείς εκτυπώνετε, εμείς φυτεύουμε», μια συνεργασία με την εταιρεία PrintReleaf, μέσω της οποίας οι πελάτες της Xerox μπορούν να μειώσουν το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους και να βοηθήσουν στην παγκόσμια αναδάσωση.

Περισσότερα: xerox.com

Διαφήμιση