Αρχική Επιχειρείν Είναι η καλλιέργεια κάνναβης το μέλλον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;

Είναι η καλλιέργεια κάνναβης το μέλλον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;

0
κάνναβη
Διαφήμιση

Τη σπορά βιομηχανικής κάνναβης, εφαρμόζοντας την πρακτική της αμειψισποράς με τα ζαχαρότευτλα, φαίνεται να προτείνουν συνεργάτες του fund «Ιnnovation Brain» (που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης) στους παραγωγούς στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια του επικεφαλής του fund κ. Lukas Fecker που εμφανίζεται βέβαιος για τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Πειραιώς, δεν είναι μόνο η διατήρηση και ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας, μα και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες υπάρχει ζήτηση στην αγορά και στη μεταποιητική βιομηχανία.

κάνναβη

Έτσι, στόχος του κ. Fecker είναι, εφαρμόζοντας την πρακτική της αμειψισποράς, να εναλλάσσονται οι καλλιέργειες των ζαχαρότευτλων με της βιομηχανικής κάνναβης (hemp). Το όφελος, επισημάνθηκε στο GrTimes.gr,  από την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης μπορεί να είναι διπλό, αφενός γιατί μπορεί το φυτό να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους, στο σύνολό του και δίχως φύρα και, αφετέρου, επειδή έχει εδαφοβελτιωτική δράση. Άλλωστε σε τούτη τη φάση, αυτό που προτείνεται σε αγρότες στην περιοχή της Ορεστιάδας, είναι η δοκιμαστική καλλιέργεια.

Να σημειωθεί ότι η καλλιέργεια κάνναβης είναι επικερδής για τους αγρότες, όχι μόνο για την τιμή παραγωγού αλλά και επειδή δεν χρειάζεται χημική φυτοπροστασία και λιπάσματα, μπορεί να γίνει εύκολα βιολογική και να υπάρχει από εκεί μια σημαντική εξοικονόμηση.

κάνναβη

Εάν τελικώς έχουν αίσια κατάληξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και «Innovation Brain», ενδέχεται να δοθεί από τη «νέα» ΕΒΖ έμφαση και στην καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης με σημαντική παραγωγή. Αρκεί να αναφερθεί ότι στον Έβρο, στις παλιές καλές χρονιές για την τευτλοκαλλιέργεια, σπέρνονταν με τεύτλα ως και 60.000 στρέμματα με μέγιστο αριθμό τις 80.000 στρέμματα.

Πηγή: GrTimes.gr

Διαφήμιση