Αρχική Περιβάλλον Δήμος Αθηναίων: 71 σχολεία «ανοιχτά στην προστασία του κλίματος»

Δήμος Αθηναίων: 71 σχολεία «ανοιχτά στην προστασία του κλίματος»

0
Σχολείο
Διαφήμιση

Έντεκα μόλις ημέρες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο δήμος Αθηναίων, προτάσσει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Ανοιχτά στην προστασία του Κλίματος και στην Εξοικονόμηση της Ενέργειας, ΑθήναΒερολίνο», διοργανώνει δύο εκδηλώσεις την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολικά κτίρια και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την κλιματική αλλαγή. Συμμετέχουν 71 σχολεία του δήμου Αθηναίων με 200 εκπαιδευτικούς.

Η εμπειρία

Σχολείο

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, από τις 18.15 έως τις 20.30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Μηχανουργείο (Πειραιώς 100) μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους (πόστερς, αφίσες, videoς, κατασκευές και κόμικς) και τα επιστημονικά όργανα μέτρησης που χρησιμοποιήθηκαν.

Πορεία για το κλίμα

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 09.00, οι μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν σε συμβολική πορεία για το κλίμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου με κατάληξη στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, όπου θα τους υποδεχθεί ο δήμαρχος Αθηναίων. Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων σχολείων στο πρόγραμμα και η περιήγηση των μαθητών στην έκθεση των έργων τους.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον δήμο Αθηναίων, τον «Άνεμο Ανανέωσης», τη γερμανική Πρωτοβουλία Πολιτών «Σεβασμός στην Ελλάδα»/RespectforGreece και το γερμανικό «Ανεξάρτητο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Θεμάτων»/UfU ενώ υποστηρίζεται από το EUKI/ European Climate Initiative που αποτελεί χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γερμανίας για θέματα κλίματος.

Σχολεία Ανοιχτά στην προστασία του Κλίματος και στην Εξοικονόμηση της Ενέργειας, Αθήνα – Βερολίνο – Πρόγραμμα

Σχολεία Ανοιχτά στην προστασία του Κλίματος και στην Εξοικονόμηση της Ενέργειας, Αθήνα – Βερολίνο - Πρόγραμμα

Διαφήμιση