Αρχική Περιβάλλον Απειλούνται ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών

Απειλούνται ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών

0
κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τη βιοποικιλότητα πάνω από ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση. Οι επιστήμονες ζητούν ριζικές αλλαγές.

Την επιθυμία τους να τεθεί η βιοποικιλότητα στο επίκεντρο της παγκόσμιας ατζέντας παράλληλα με το κλίμα, εξέφρασαν οι υπουργοί περιβάλλοντος των 7 πλουσιότερων χωρών G7 που συναντήθηκαν από το Σάββατο έως και σήμερα στην πόλη Μετς, βoρειοανατολικά του Παρισιού.

Η Γαλλία που προεδρεύει στο G7, θέλησε να συνδυάσει τη συνάντηση στη Μετς με αυτή των εμπειρογνωμόνων στο Παρίσι και την UNESCO, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τη βιοποικιλότητα. Με τη σημερινή τους έκθεση μιλούν για τους κινδύνους «μαζικής εξαφάνισης της ζωής» στον πλανήτη.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Μέτρα ΟΤΕ για τα πλαστικά στη θάλασσα

Στη Μετς, πέρα από τις χώρες του G7, είχαν προσκληθεί και πολλές άλλες από Ασία, Αφρική, νότιο Αμερική, ανάμεσά τους και η Χιλή, η οποία θα οργανώσει φέτος την σύνοδο COP25 για το κλίμα. Οι υπουργοί εξέτασαν σειρά πρωτοβουλιών και για την υλοποίησή τους φιλοδοξούν να οδηγηθούν οι χώρες σε συγκρότηση συνασπισμών.

Πρωτοβουλίες όπως για την καταπολέμηση της αποψίλωσης δασών, της ρύπανσης με πλαστικά, για την προστασία των κοραλλιογενών υφάλων, για την αναζήτηση καθαρών συστημάτων κλιματισμού κ.α. Αυτό το G7 θα καταλήξει στην υιοθέτηση μιας Χάρτας για τη Βιοποικιλότητα, απ’ όσες χώρες το επιθυμούν.

Δείτε επίσης: Τα «περίεργα» της φύσης: Αυτά είναι μερικά από τα πιο περίεργα ζώα που υπάρχουν

«Στόχος μας είναι να συντονισθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να ενισχυθεί η θέση της βιοποικιλότητας στη διεθνή σκηνή και να επιτευχθεί ένα φιλόδοξο αποτέλεσμα κατά την επόμενη διεθνή συνάντηση για τη βιοποικιλότητα στην Κίνα το 2020» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος Φρανσουά ντε Ρουζί.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚρύβεται το «ελιξίριο της νιότης» στο διάστημα και στα νανοσωματίδια;
Επόμενο άρθροΑνακαλύφθηκε ο σασκιτύραννος, ο «μίνι» πρόγονος του T-Rex

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ