Αρχική Ενέργεια Στη Θεσσαλονίκη οι «Μελλοντικοί Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης»

Στη Θεσσαλονίκη οι «Μελλοντικοί Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης»

0
thessaloniki
Διαφήμιση

Με τη στήριξη του αντιπροέδρου της Ε.Ε, αρμόδιου για την Ενεργειακή Ένωση, Maros Sefcovic, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η 2η Διεθνής Ακαδημία για τους «Μελλοντικούς Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης», από τις 12 έως τις 14 Απριλίου.

Η πρωτοβουλία του Greek Energy Forum, σε συνεργασία με American College of Thessaloniki και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα φέρει στη Θεσσαλονίκη νέους από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για 3 ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις πολιτικές, τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους της Ενεργειακής Ένωσης.

Οι εργασίες «θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα τομέων της Ενέργειας και θα αναδείξουν την ανάγκη συνεργασίας και σχεδιασμού λύσεων σε περιφερειακό επίπεδο».

Τα σεμινάρια αναμένεται να παρακολουθήσουν 40 σπουδαστές από 10 χώρες με την υποστήριξη 25 διδασκόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το εγχείρημα πραγματοποιείται σε εθελοντική βάση, καθώς δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους σπουδαστές, ούτε χρηματική αμοιβή για τους διδάσκοντες.

Η 1η Ενεργειακή Ακαδημία εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017 στην Αθήνα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Greek Energy Forum, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Οι συμμετοχές

Την έναρξη των εφετινών εργασιών της Ακαδημίας θα κηρύξει ο Αν.Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε στην Ελλάδα, Γεώργιος Μοσχοβής.

Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων:

  • ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Σταθάκη,
  • ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt,
  • ο Τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας,
  • η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή,
  • ο Δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης,
  • το στέλεχος του Ιδρύματος Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Jeroen Kohls και
  • ο Αντιπρόεδρος Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια Πέτρος Χρυσανθάκης.
Διαφήμιση