Αρχική Πολιτισμός Ανακαλύφθηκαν 50 μουμιοποιημένα ζώα σε τάφο στην Αίγυπτο

Ανακαλύφθηκαν 50 μουμιοποιημένα ζώα σε τάφο στην Αίγυπτο

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
animal mummies 3

Σε έναν καλοδιατηρημένο τάφο που χρονολογείται από την πρώιμη εποχή των Πτολεμαίων, κοντά στην πόλη Σόχαγκ στην Αίγυπτο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περισσότερα από 50 μουμιοποιημένα ζώα.

«Είναι μία από τις συναρπαστικότερες ανακαλύψεις που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή», δήλωσε ο Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (SCA) της Αιγύπτου, ο οποίος περιέγραψε το ταφικό μνημείο ως «όμορφο και χρωματιστό».

Στον τάφο, με τις πανέμορφες τοιχογραφίες, βρέθηκαν περισσότερα από 50 μουμιοποιημένα πουλιά, γάτες και ποντίκια, καθώς και μια ανθρώπινη μούμια. Οι Πτολεμαίοι κυριάρχησαν για περίπου τρεις αιώνες, από το 323 π. Χ. περίπου, μέχρι την κατάκτηση της Αιγύπτου από τους Ρωμαίους το 30 π. Χ.

Το ταφικό μνημείο εκτιμάται ότι ανήκε σε έναν αξιωματούχο με το όνομα Tutu και τη σύζυγό του. Δεν είναι σαφές πού βρίσκεται η μούμια της γυναίκας.

Ο τάφος διαθέτει μια κεντρική είσοδο και ένα ταφικό δωμάτιο με δύο πέτρινα φέρετρα. Η είσοδος είναι χωρισμένη στα δύο. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι τοιχογραφίες αναπαριστούν ταφικά τελετουργικά και εικόνες του ιδιοκτήτη που δούλευε στα χωράφια, καθώς και το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς του, γραμμένο στα ιερογλυφικά.

Οι τοιχογραφίες έχουν διατηρήσει ζωντανά τα χρώματά τους, παρά το πέρασμα χιλιάδων ετών από τότε.

Ο εν λόγω τάφος μοιάζει με άλλους επτά που βρέθηκαν από τις Αρχές στην ίδια περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εντοπίστηκαν λαθρεμπόρους, που έσκαβαν παράνομα για αρχαία.

Τα αρχαιολογικά μνημεία προσελκύουν πολλούς τουρίστες και οι Αρχές ελπίζουν ότι τα νέα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τομέα, έπειτα από μια περίοδο που είχε πέσει μετά τις αναταραχές στη χώρα το 2011 και την ανασφάλεια που ακολούθησε.

Πηγή: CNN

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here