Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα παρά σε άλλες...

Οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα παρά σε άλλες πηγές ενέργειας

0
Wind
Διαφήμιση

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το 90% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να ζει κοντά σε ένα αιολικό πάρκο παρά σε κάθε άλλου είδους σταθμού παραγωγής ενέργειας με μεγάλη διαφορά.

Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή Τζέρεμι Φάιρστον του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, και της Χάνα Κερκ, μίας από τους διδακτορικούς ερευνητές του, οι άνθρωποι προτιμούν επίσης να ζουν κοντά σε ένα αιολικό πάρκο παρά σε έργα ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας.

Οι δύο ερευνητές ανέλυσαν ένα δημόσια προσβάσιμο σύνολο δεδομένων του αμερικανικού Εθνικού Εργαστηρίου Λώρενς Μπέρκλι (LBNL) για να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους. Η πρωτοποριακή έρευνα του LBNL το 2018, σχετικά με τη στάση και συμπεριφορά ανθρώπων που κατοικούν κοντά σε αιολικά πάρκα, διαπίστωσε ότι το 92% των ανθρώπων που ζουν σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από μία ανεμογεννήτρια ανέφεραν θετικές ή ουδέτερες εμπειρίες.

Η έρευνα του Φάιρστον προχώρησε περαιτέρω το έργο του LBNL και έδειξε ότι οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα όχι μόνο έχουν γενικά θετικές εμπειρίες, αλλά και δεν θα αντάλλαζαν τη γειτνίαση με ένα αιολικό πάρκο για οποιοδήποτε άλλο είδος σταθμού παραγωγής ενέργειας.

«Η τελική ερώτηση είναι εάν ένα μέλος της κοινότητας υποστηρίζει ή αντιτίθεται σε ένα τοπικό έργο, δηλαδή αν είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί την αιολική ενέργεια ή όχι. Αλλά αυτή δεν είναι η κοινωνική επιλογή, η οποία είναι, αντιθέτως, μεταξύ της αιολικής ενέργειας, της ηλιακής ενέργειας, του άνθρακα ή του φυσικού αερίου», δήλωσε ο Φάιρστον.

«Ακόμη και όταν οι κάτοικοι μπορεί να έχουν λιγότερο από θετική στάση απέναντι σε ένα τοπικό έργο, η πλειοψηφία φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το τοπικό τους σχέδιο αιολικής ενέργειας είναι καλύτερο από τις εναλλακτικές λύσεις», σημείωσε.

Οι κάτοικοι ενδέχεται να προτιμούν τα έργα αιολικής ενέργειας σε σχέση με άλλες πηγές ενέργειας για διάφορους λόγους. Τα έργα αιολικής ενέργειας δημιουργούν τοπικές θέσεις εργασίας, πληρώνουν σημαντικούς τοπικούς φόρους και αντίτιμα χρήσης γης, ενώ αφήνουν το 98% της γης απείραχτο, αφήνοντάς την ελεύθερη για άλλες χρήσεις όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη έξυπνη μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα από τη Sunlight
Επόμενο άρθροΟ Δίας μεταφέρθηκε στην τωρινή του τοποθεσία στο Ηλιακό μας Σύστημα