Αρχική Ειδήσεις Ο «Σιδερένιος Θρόνος» της Οίτης σε υψόμετρο 1.260 μέτρων

Ο «Σιδερένιος Θρόνος» της Οίτης σε υψόμετρο 1.260 μέτρων

0
4
Διαφήμιση

Στην Οίτη, έξω από την Παύλιανη, σε υψόμετρο 1.260 μέτρα, βρίσκεται από χτες, ο «Σιδερένιος Θρόνος» της γνωστής τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones!

Η ιδέα και κατασκευή είναι έργο του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλιανης Φθιώτιδας, ο οποίος έφτιαξε το δικό του «Σιδερένιο Θρόνο» κατόπιν αιτήματος της νεολαίας του χωριού.

1

Κάτοικοι, φίλοι, επισκέπτες, γιαγιάδες και παππούδες, προσέφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά των υλικών και δύο χρόνια μετά, το μεγάλο εγχείρημα ξεκίνησε.

«Οι λάτρεις της σειράς ανέλαβαν να μας κατευθύνουν με φωτογραφικό υλικό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έτσι ιγκόγνιτο άρχισε η κατασκευή του! Χρησιμοποιήθηκαν: 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Μάστορας και εθελοντές, εθελοντές και μάστορας. Πότε 10, πότε 20 πότε περισσότεροι», αναφέρει μέλος του Συλλόγου.

2

Η κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου 2019 ενώ για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή.

Τελικά, αν και επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο και μακρινό σχέδιο, το όνειρο της νεολαίας της Παύλιανης έγινε πραγματικότητα και ο πρώτος στην Ελλάδα «Σιδερένιος Θρόνος» του Game of Thrones στήθηκε στο χωριό τους.

3

Πηγή/ Φωτογραφίες: lamiareport.gr

Διαφήμιση