Αρχική Ειδήσεις Νέο κύμα κακοκαιρίας με τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Νέο κύμα κακοκαιρίας με τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

0
rain
Διαφήμιση

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Αττική τη Δευτέρα.

Η νέα επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στη συνέχεια στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης στο Βόρειο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 9 έως 15, στη Θράκη από 10 έως 17, στην Πελοπόννησο από 11 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 17, και στην Κρήτη από 12 έως 22 και τοπικά στα ανατολικά έως 24 με 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί ίδιας έντασης. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, με σημαντική σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι, φτάνοντας το βράδυ τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.

Διαφήμιση