Αρχική Ειδήσεις Νάρα: Η πόλη με τα ιερά ελάφια!

Νάρα: Η πόλη με τα ιερά ελάφια!

0
nara iaponia yokoishii 2
Διαφήμιση

Στην πόλη Νάρα (Nara) της Ιαπωνίας, τα ελάφια Σάικα (Sika) δεν περιορίζονται σε δάση ή πάρκα, αλλά κυκλοφορούν μόνα τους στους δρόμους, όπως οι άνθρωποι, συγκεντρώνονται σε χώρους με πράσινο, ενώ περιηγούνται σε καταστήματα, έστω και έχουν μπάρες στην είσοδο.

Στη Νάρα τα ελάφια θεωρούνται ιερά και προστατεύονται από το νόμο. Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία τα ζώα αυτά θεωρούνται ιερά σε αυτή την πόλη, λόγω της επίσκεψης του αρχαίου θεού Takemikazuchi, πάνω σε ένα λευκό ελάφι.

nara iaponia yokoishii 3

Η θανάτωση ενός από αυτά τα ιερά ελάφια ήταν ένα σοβαρό αδίκημα, το οποίο τιμωρείτο με θάνατο μέχρι το 1637. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ελάφια απαλλάχθηκαν επίσημα από το ιερό – θεϊκό καθεστώς τους, και ορίστηκαν ως εθνικοί θησαυροί.

nara iaponia yokoishii 1

Η φωτογράφος Γιόκο Ισίι (Yoko Ishii), με έδρα την Κανάγκαβα (Kanagawa), στη συνεχιζόμενη σειρά εικόνων με τίτλο «Beyond the Border», πήγε στη Νάρα και απαθανάτισε τα ελεύθερα ελάφια στις καθημερινές στιγμές τους μέσα στην πόλη. Επέλεξε να τα φωτογραφίσει χωρίς να είναι κοντά τους άνθρωποι, δίνοντας την αίσθηση ότι υπάρχουν μόνο αυτά.

https://youtu.be/QvHUVAGBct4

Η Ishii ήθελε να φωτογραφίσει τους τρόπους με τους οποίους τα ζώα αλληλεπιδρούν με την κοινή υποδομή των πόλεων,μάλιστα, κυκλοφόρησε και ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο Dear Deer το 2015.

Πηγή: Colossal, Snoopit24

Διαφήμιση