Αρχική Ειδήσεις Καίγεται σπάνιο οικοσύστημα στη Στροφυλιά – Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών με την...

Καίγεται σπάνιο οικοσύστημα στη Στροφυλιά – Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών με την πύρινη λαίλαπα

0
fotia17
Διαφήμιση

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες των Πυροσβεστικών δυνάμεων από Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία για να σώσουν το κόσμημα της Πελοποννήσου, το δάσος της Στροφυλιάς από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις πρέπει να έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 300 στρέμματα δάσους.

Εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν υπήρχαν στην Ανδραβίδα και έτσι ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση και προβλήματα από Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με μαρτυρίες περίπου στις 3 το μεσημέρι από την θέση Βαλόστανη και αφού πέρασε την άσφαλτο άρχισε να κατακαίει δασική έκταση στο Κουνουπελάκι και πλησίαζε το Φάλαρι και το Μεγάλο Πεύκο. Στόχος των πυροσβεστών ήταν να σταματήσουν την φωτιά στο ρέμα Ρούσκουλα.

Τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο υποστράτηγος κ. Αχιλλέας Τζουβάρας Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ο ταξίαρχος κ Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι διοικητές Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου κ. Δημήτρης Αντωνάκης και Λεχαινών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στην περιοχή από την πρώτη στιγμή με τους συνεργάτες του. Είδαμε επίσης και τους: αντιπεριφερειάρχες Γ. Γεωργιόπουλος, Πάνος Μπράμος, Γ. Αλεξόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Αρβανιτάκης, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, οι αντιδήμαρχοι Α. Μίγκος, Χρ. Παλαιολόγος και Τ. Μυλωνόπουλος, ο γεν. γραμματέας του δήμου Ν. Σοφιανόπουλος, ο υπ. Δήμαρχος κ. Μάλιαρης Διονύσης, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της Μανωλάδας Πόλη Μπιτούνη και άλλοι.

Πηγή: www.patrisnews.com

Διαφήμιση