Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ας καθαρίσουμε τις ακτές – Λάβε μέρος στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Ας καθαρίσουμε τις ακτές – Λάβε μέρος στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

0
Ζάκυνθος
Διαφήμιση

Καθημερινά, τεράστιες ποσότητες πλαστικών μιας χρήσης καταλήγουν στις θάλασσες και στους ωκεανούς και γίνονται η αιτία τραυματισμού και θανάτωσης πολλών θαλάσσιων οργανισμών. Ειδικά τα μικροπλαστικά μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα και αποτελούν απειλή όχι μόνο για τα θαλάσσια είδη, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σταδιακά μέχρι το 2021 θα απαγορευθούν πλαστικά μιας χρήσης, όπως: μπατονέτες με πλαστικά μέρη, καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα, πιάτα.

Μη μένεις θεατής! Βγάλε από σήμερα τα πλαστικά μιας χρήσης από την καθημερινότητά σου! Προτίμησε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον ή/και προϊόντα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν!

Και αν θέλεις να δράσεις ακόμα περισσότερο, τότε μπες στην μεγάλη παρέα των 200.000 εθελοντών που έχουν συμμετάσχει στην εκστρατεία καθαρισμών ακτών και άλλων φυσικών περιοχών από το 2006 έως σήμερα.

Medsoscleanup

Πάρε μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 24η χρονιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 1 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2019.

Διάβασε επίσης: Όμιλος ΟΤΕ: Μέτρα κατά των πλαστικών μιας χρήσης

Πως μπορείς να το κάνεις αυτό;

Συμμετοχή στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Αρχικά επέλεξε την ομάδα και συγκέντρωσε τη. Όλοι μαζί ορίστε τον τόπο και το χρόνο που θέλετε να γίνει ο καθαρισμός.Στη συνέχεια θα χρειαστεί να συμπληρώσεις την ηλεκτρονικήφόρμα συμμετοχής, ή εναλλακτικά κατεβάζεις την φόρμα συμμετοχής και συμπληρωμένη την στέλνεις στο medsoscleanup@gmail.com . Στην ίδια σελίδα σου εξηγούμε αναλυτικά τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να συντονίσεις τον καθαρισμό με την ομάδα σου.

Εξοπλισμός:

Αφού λάβουμε την φόρμα συμμετοχής και λίγες μέρες πριν την ημέρα της δράσης σας, θα σου στείλουμε, με την υποστήριξη της ACS courier, σακούλες απορριμμάτων και γάντια-ευγενική χορηγία της SANITAS-καθώς και τα έντυπα Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών που σχεδιάστηκαν από την ομάδα της OGILVY Greece. Αυτά τα φύλλα αποτελούν το σημαντικότερο μέρος της δράσης αφού εκτός από ενημερωτικό υλικό αποτελούν τα έντυπα στα οποία θα καταγράψετε ΟΛΑ τα απορρίμματα που θα εντοπίσετε και περισυλλέξετε στην περιοχή καθαρισμού. Έτσι, όταν θα μας τα στείλετε πίσω, συμπληρωμένα, στην διεύθυνση μας Μαμάη 3Α, 10440 Αθήνα, θα μπορέσουμε εμείς με τη βοήθεια των επιστημονικών μας συνεργατών από το Εργαστήρι Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα για την κατάσταση της παραλίας και του ρυπαντικού φορτίου που έφερε πριν την δράση σας. Για όσους από εσάς προτιμούν να χρησιμοποιήσουν και την τεχνολογία αντί των έντυπων φύλλων καταγραφής, μπορείτε να κάνετε την καταγραφή ψηφιακά χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή (PlasticTwistCleanup) που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ και που δημιουργήθηκε στα πλαίσια τουχρηματοδοτικού προγράμματος της Ε.Ε. για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020»PTwist «Συλλογικές πλατφόρμες ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική καινοτομία»

Φυσικά μην ξεχάσεις να μένεις συντονισμένος καθώς παράλληλα με την υλοποίηση της εκστρατείας και την δική σου δράσης, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει και ανοιχτούς κεντρικούς καθαρισμούς και δίνει ραντεβού, με όσους από εσάς θέλετε να ενώσετε τις δυνάμεις σας με την οργάνωση!

Medsoscleanup (3)

Διάδωσε το μήνυμα της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» όπου μπορείς

Χωρίς τη δική σου συμμετοχή, αλλά και των χιλιάδων άλλων εθελοντών, η δράση αυτή θα ήταν διαφορετική. Στήριξε την εκστρατεία διαδίδοντας την με τον δικό σου τρόπο ή ακολούθησε μας στα social media και προώθησε το φετινό σποτ και φυσικά..

Σε περιμένουμε στις παραλίες!

Medsoscleanup (2)

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here