Αρχική Ειδήσεις Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

0
βροχόπτωσης - πλημμυρών
Διαφήμιση

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής και από τα δυτικά, με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα νότια.

Τα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, την Κρήτη και προς το βράδυ τις Κυκλάδες. Το Σάββατο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την Κυριακή πρόσκαιρα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα εντονότερα φαινόμενα, κυρίως το Σάββατο, συμπεριλαμβάνονται το νησί της Κρήτης, ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοανατολικών κυρίως διευθύνσεων, με εντάσεις που θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια κυρίως τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, μια ακόμα ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να δώσει εκ νέου αρκετές βροχές από τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Διαφήμιση