Αρχική Καταστροφές Υπερχείλισε ο πιο μολυσμένος ποταμός του κόσμου

Υπερχείλισε ο πιο μολυσμένος ποταμός του κόσμου

0
Sungai 1
Διαφήμιση

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ινδονησία είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Σιταρούμ, ενός από τους πιο μολυσμένους ποταμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Ο Σιταρούμ, ένας ποταμός μήκους 300 χιλιομέτρων, είχε κηρυχθεί πριν μία δεκαετία από την Παγκόσμια Τράπεζα «ο πιο μολυσμένος ποταμός του κόσμου» και η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί έκτοτε.

Οι αρχές της Τζακάρτα είχαν ανακοινώσει πέρυσι ότι σκοπεύουν να καθαρίσουν τα νερά του Σιταρούμ, έπειτα από χρόνια αποτυχιών, με στόχο να καταστήσουν πόσιμο το νερό του ως το 2025.

Sungai 3

Παράλληλα, οι «πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ έξι ακόμη αγνοούνται και τρεις έχουν τραυματιστεί» στο νησί Φλόρες στις ανατολικές μικρές Σούνδες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Στο νησί της Ιάβας, έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Σιταρούμ, οι κάτοικοι πολλών πόλεων κοντά στη Μπαντούνγκ βρέθηκαν με το νερό να φτάνει στο στήθος τους.

Άλλοι κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν με σχεδίες ή μικρά πλοιάρια εξαιτίας των πλημμυρών που σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Ιάβα. Τον Ιανουάριο τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο νότιο τμήμα του νησιού Σουλαουέσι.

Sungai 2

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here