Αρχική Ειδήσεις Η Διεθνής Αμνηστία απαιτεί τον ορισμό του βιασμού στην Ελλάδα

Η Διεθνής Αμνηστία απαιτεί τον ορισμό του βιασμού στην Ελλάδα

0
woman 1006100 960 720
Διαφήμιση

Ο βιασμός δεν θεωρείται έγκλημα κατά της ζωής σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο που συζητιέται για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ορισμός που η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε ως οπισθοδρόμηση για τα γυναικεία δικαιώματα.

Η οργάνωση έχει ξεκινήσει εκστρατεία με αίτημα την τροποποίηση του άρθρου 336, που περιλαμβάνει τον ορισμό του βιασμού, έτσι ώστε αυτός να ορίζεται με βάση την απουσία συναίνεσης.

justice 2755765 960 720

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, στο προτεινόμενο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, “όχι απλώς δεν υιοθετείται ένας ορισμός του βιασμού με βάση τη συναίνεση, αλλά ο ισχύων μέχρι σήμερα ορισμός, αντικαθίσταται με έναν ακόμη χειρότερο“.

Η νέα πρόταση, εξηγεί, περιορίζει τις περιπτώσεις της «απειλής σπουδαίου και άμεσου κινδύνου», μόνο σε εκείνες που αφορούν «απειλή κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας».

Με αυτόν τον τρόπο, οριοθετείται ακόμη περισσότερο η έννοια της απειλής (ως αποκλειστικά σωματικής) και κλείνει οποιοδήποτε περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας.

Η Διεθνής Αμνηστία θα θέσει στη δημόσια διαβούλευση αίτημα τροποποίησης του άρθρου 336 και της υιοθέτησης ενός ορισμού του βιασμού, με βάση την απουσία συναίνεσης και καλεί το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει πρωτοβουλία για αυτή την τόσο απαραίτητη νομοθετική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη Barbie εμπνευσμένη από Ελληνίδα επιστήμονα
Επόμενο άρθροΥπερχείλισε ο πιο μολυσμένος ποταμός του κόσμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ