Αρχική Ειδήσεις Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

0
kounoupia
Διαφήμιση

Στις 12 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών στα ρέματα της βόρειας Αθήνας και στις 13 Μαρτίου στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

«Με την έγκαιρη έναρξη αποφεύγονται οι πολλές εφαρμογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών αλλά και την μείωση του κόστους, καθώς αποφασιστικό ρόλο παίζει η έγκαιρη πρώτη εφαρμογή, στην οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, στην περιοχή της βόρειας Αθήνας και στο πλαίσιο του βιολογικού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί για άλλη μια χρονιά, οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν την Τρίτη 12 Μαρτίου σε ρέματα που διέρχονται την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά, τον Παπάγο και τον Χολαργό.

Η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου-Καμπά, αναφέρει ότι το επόμενο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν 17 ακόμη επαναληπτικοί βιολογικοί ψεκασμοί σε όλα τα ρέματα και των 12 πόλεων της βόρειας Αθήνας. Προσθέτει δε, πως «για να έχουμε άνοιξη και καλοκαίρι με μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών, δεν αρκεί μόνο η έγκαιρη έναρξη των ψεκασμών, όπως συμβαίνει και φέτος. Απαιτείται η συνέργεια των δήμων και η συμβολή και των πολιτών. Τα φρεάτια ομβρίων και αποχέτευσης, οι πλατείες, τα πάρκα αλλά και οι κήποι στις αυλές των κατοικιών, είναι σημεία συγκέντρωσης των κουνουπιών – και όλοι μας οφείλουμε να δράσουμε αποτρεπτικά ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση