Αρχική Επιχειρείν WIND: ταχύτητες Ιντερνέτ έως 1 Gbps και στη Λάρισα

WIND: ταχύτητες Ιντερνέτ έως 1 Gbps και στη Λάρισα

0
wind hellas thumb large thumb large 2 thumb large thumb large
Διαφήμιση

Ο αριθμός των πόλεων που αποκτούν δίκτυο οπτικών ινών από την WIND διαρκώς αυξάνεται, καθώς και η Λάρισα αποκτά  υπέρ – υψηλές ταχύτητες Internet που κατά περίπτωση αγγίζουν και το 1 Gbps, μετά την Αττική και την Καλαμάτα τώρα και η Λάρισα

Όπως ανακοίνωσε χθες η WIND, ολοκληρώθηκε το δίκτυο οπτικών ινών της στην Λάρισα και παραδόθηκαν 35.000 νέες εγκατεστημένες γραμμές, έτοιμες να προσφέρουν στους χρήστες την εμπειρία της σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερ υψηλές ταχύτητες.

Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν ταχύτητες 100, 200 Mbps, και στην περίπτωση της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι έως 1Gbpsβιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες έως 24 Mbps (ADSL).

Τρεις fiber πλατείες στη Λάρισα με δωρεάν WiFi για όλους!

Προκειμένου όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις δυνατότητες του νέου δικτύου οπτικών ινών, η WIND σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, εγκατέστησε δωρεάν WiFi σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης, Κεντρική Πλατεία (Δημαρχείου), Πάρκο Αλκαζάρ, Πάρκο Αγίου Αντωνίου.

Συγκεκριμένα κάθε WiFi hotspot τροφοδοτείται απευθείας με οπτική ίνα ταχύτητας 200 Mbps μέσω του δικτύου FttH GPON της WIND Ελλάς. Το δίκτυο Wi-Fi  διαχειρίζεται και εποπτεύεται με κεντρικό διαχειριστικό σύστημα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του.

Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το δίκτυο εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 500 πολίτες προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση με ταχύτητες έως 200 Mbps καλύπτοντας πλήρως τις προαναφερόμενες θέσεις.

Στην ψηφιακή επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης στη  συνέντευξη Τύπου για τα εγκαίνια του δικτύου οπτικών ινών που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα: «Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι ιδιαίτερα για την Ελλάδα αλλά και την πόλη μας να συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία μας με τη WIND καταφέραμε τον απόλυτο συντονισμό της ανάπλασης της πόλης και της κατασκευής του δικτύου οπτικών ινών.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πόλη μας είναι πια «έξυπνη» και πολίτες και επιχειρήσεις απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία συνδεσιμότητας».

larisa 252863 128726 type13262

Ο κ.Νίκος Πανόπουλος, Γενικός ΔιευθυντήςΔικτύου της εταιρείας υπογράμμισε ότι:

«Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της WIND είναι ένα πολύ μεγάλο κατασκευαστικό και επενδυτικό έργο με πανελλαδική εμβέλεια. Έχουμε εγκαταστήσει ήδη 275.000 γραμμές οπτικών ινών σε όλη τη χώρα και σήμερα εγκαινιάζουμε την πόλη της Λάρισας, ολοκληρώνοντας μια επένδυση που τοπικά ξεπέρασε τα 2,5 εκ Ευρώ. Πλέον οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης μπορούν να αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι οπτικές ίνες: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη videostreaming όπως 4KTV&VR και πραγματικά φτάνουν στα όρια της φυσικής».

Το πενταετές πλάνο της WIND για τις οπτικές ίνες

Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο της WIND Ελλάς  για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα(Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες) συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, supervectoring, G.fast&FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGAσε κινητή και σταθερή, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here