Αρχική Ειδήσεις Πινακίδες οχημάτων με emoji στην Αυστραλία

Πινακίδες οχημάτων με emoji στην Αυστραλία

0
emoji 1
Διαφήμιση

Από τις αρχές του Μαρτίου, μία νέα ιδιαίτερη αλλαγή πραγματοποιείται σχετικά με τις πινακίδες κυκλοφορίας καθώς, ο κάθε οδηγός θα μπορεί να διαλέξει ένα emoji για την πινακίδα του οχήματος του στην Πολιτεία του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα από τα πέντε emojis που διαθέτει η κυβερνητική υπηρεσία Personalized Plates Queensland (PPQ): το emoji που έχει «σκάσει στα γέλια», το emoji που «κλείνει το μάτι», το emoji «με τα κουλ γυαλιά ηλίου», το emoji «με καρδούλες στα μάτια» και το emoji «που χαμογελάει».

emoji 2074153 960 720

Όπως εξηγεί το ΑΠΕ, οι καινούριες πινακίδες κυκλοφορίας θα έχουν υποχρεωτικά τον συνδυασμό τριών γραμμάτων και δύο αριθμών που απαιτεί η νομοθεσία και το emoji θα έρχεται τελευταίο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, οι νέες παραγγελίες θα κοστίζουν 475 δολάρια ενώ οι ανασχεδιασμοί σε υπάρχουσες πινακίδες από 85,4 δολάρια έως 165 δολάρια.

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε το Royal Automobile Club of Queensland (RACQ), με την εκπρόσωπό του δρ. Ρεμπέκα Μάικλ να δηλώνει -σύμφωνα με το Seven Network– ότι «μπορείς να υποστηρίζεις την αγαπημένη σου ομάδα ή την αγαπημένη σου πόλη με ένα σύμβολο στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου, και το να χρησιμοποιείς ένα emoji δεν είναι κάτι διαφορετικό».

traffic 3612474 960 720

Δεν ήταν όλοι πάντως το ίδιο ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη. Ο Μπιλ Ποτς, πρόεδρος της Queensland Law Society, εξέφρασε στην εφημερίδα Brisbane Times την εξής απορία: «Στόχος των πινακίδων κυκλοφορίας είναι να μπορεί η αστυνομία να ταυτοποιεί ένα όχημα. Πώς θα γράψεις (στην αναφορά σου) ένα emoji μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα;». Όπως διευκρίνισε πάντως η ίδια η PPQ, τα emoji στην πινακίδα είναι απλώς διακοσμητικά και δεν αποτελούν μέρος του αριθμού κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση