Αρχική Περιβάλλον Νέα κακοκαιρία σαρώνει τα Χανιά

Νέα κακοκαιρία σαρώνει τα Χανιά

0
θυελλώδεις άνεμοι
Διαφήμιση

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι που χτύπησαν για μια ακόμη φορά τα Χανιά δημιουργούν προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεωτέρας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στα παραπάνω σημεία, βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, που καταβάλλουν προσπάθειες για την  αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

ximaros paradromos 3

Το λιμάνι των Χανίων
Ενδεικτική των καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων είναι η εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι των Χανίων. Λόγω των ισχυρών βοριάδων η θάλασσα βγήκε στη στεριά, με τους κατοίκους να αδυνατούν να πλησιάσουν το σημείο.

Λόγω των ανέμων ακυρώθηκε η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Σούδα.

Είναι χαρακτηριστικά τα ποσοστά βροχής που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στους μετεωρολογικούς σταθμούς:
-232 χιλιοστά βροχής σε Ασκύφου
-131 χιλιοστά στην Ασή Γωνιά
-161 χιλιοστά στο Σέμπρωνα και
-52 χιλιοστά στους Ποταμους Ρεθύμνου

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.
Για λόγους ασφαλείας στην μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών κλειστά παραμένουν το Δημοτικό σχολείο του Σκινέ, καθώς και  το Γυμνάσιο – Λύκειο του Αλικιανού.

ximaros paradromos 2

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους
Νωρίτερα το πρωί, δέντρο έπεσε στον αύλειο χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου στα Κουνουπδιανά ενώ οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς το πλοίο της γραμμής, έδεσε με τη βοήθεια ρυμουλκού και με καθυστέρηση στο λιμάνι της Σούδας.
Επίσης, καλώδια της ΔΕΗ κόπηκαν από τον αέρα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περιοχή των Λενταριανών. Συνεργεία της επιχείρησης, εκτιμούν οτι μέχρι το μεσημέρι η βλάβη θα αποκατασταθεί.

Σχετικά Άρθρα:

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, flashnews.gr, zarpanews.gr, kathimerii.gr)

Διαφήμιση