Αρχική Καταστροφές Καταστροφικός ανεμοστρόβιλος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ (Βίντεο)

Καταστροφικός ανεμοστρόβιλος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ (Βίντεο)

0
tornado 541911 960 720
Διαφήμιση

Θύματα, ζημιές και σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε χθες Κυριακή 3/3/2019 την Κομητεία Λι, στην Πολιτεία Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμη στα συντρίμμια σπιτιών που καταστράφηκαν. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων πέρασαν μια πολύ δύσκολη νύχτα: ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμμια σπιτιών και εταιρειών στην Κομητεία, όπου υπάγεται διοικητικά η μεγαλύτερη πόλη της Αλαμπάμα, η Όμπερν.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους κατοίκους της Αλαμπάμα και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», τονίζοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την Πολιτεία είχαν «μεγάλη σφοδρότητα», ενώ προειδοποίησε μπορεί «να έρχονται κι άλλα». «Προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών, ο Θεός να σας ευλογεί όλους!», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Κομητεία Λι, ο Μπιλ Χάρις, είχε προειδοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα πως ο απολογισμός των νεκρών υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια», εξήγησε στην εφημερίδα Birmingham News. «Θα είμαστε εδώ όλη νύχτα», πρόσθεσε.

Τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Alabama Power.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Διαφήμιση