Αρχική Επιχειρείν H WIND υποστηρικτής της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων

H WIND υποστηρικτής της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων

0
Μανώλης Σφακιανάκης
Διαφήμιση

Το έντονο ενδιαφέρον των γονέων για την ψηφιακή τους επιμόρφωση πάνω στους κινδύνους που ενέχει το διαδίκτυο για τα παιδιά τους, συνεχίζεται αμείωτο, με της αιτήσεις συμμετοχής τους στην Ψηφιακή Ακαδημία, να έχουν φτάσει τις 3.950, (νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί).

Υποστηρικτής της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων, που ξεκίνησε ο επικεφαλής και ιδρυτής της, Μανώλης Σφακιανάκης, είναι για 2η συνεχή χρονιά η WIND, στο πλαίσιο και της ενημερωτικής εκστρατείας www.kidsatsafety.gr*.

Τα μαθήματα της Ακαδημίας, είναι δωρεάν και γίνονται εξ’ αποστάσεως μέσω υπολογιστή, σε πραγματικό χρόνο από καταρτισμένους εισηγητές. Κάθε κύκλος εκπαίδευσης είναι μηνιαίος και χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης. Από την Κέρκυρα και την Καστοριά μέχρι την Αμοργό τα Χανιά και την Αλεξανδρούπολη, η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία αυτή είναι τεράστια.

Τα παρόντα δεδομένα του Διαδικτύου, τα θετικά και τα αρνητικά του, τα νέα φαινόμενα, τα Social Media, αλλά και οι καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, μέσω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν, είναι η θεματολογία που καλύπτει η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων στα μαθήματα.

Επιπλέον όλα τα παραπάνω ζητήματα προσεγγίζονται και από ψυχολογική σκοπιά. Θέματα όπως αυτά του Εθισμού και του Cyber Bullying, αναλύονται σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τυχόν συμπτώματα, αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος επικοινωνία. Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών λόγω του διαδικτύου.

*Kids@Safety

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, η WIND υλοποιεί από το 2010 την ενημερωτική εκστρατεία «Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί» θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη για εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.

Μέσα από το www.kidsatsafety.gr και την παρουσία της σε Facebook & Twitter στόχος είναι να:

  • ενημερώνει τους γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη κακή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου
  • να προωθεί τις θετικές πλευρές των νέων τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής ζωής,
  • να ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου και
  • να προωθεί την κριτική σκέψη.

 

Διαφήμιση