Αρχική Επιχειρείν Επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας στη Ζιμπάμπουε

Επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας στη Ζιμπάμπουε

0
zimbabwe
Διαφήμιση

Ο υφυπουργός Γεωργίας και Υδάτων της Ζιμπάμπουε, Βαγγέλης Χαριτάτος, ολοκλήρωσε την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην αφρικανική χώρα για τη δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων.

Η πρώτη διμερής συνάντηση του έγινε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ , (η πρώτη Έλληνα υπουργού μετά από 46 χρόνια), ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στο Χαράρε τον περασμένο Νοέμβριο και του είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση να έλθει στην Αθήνα.

Kouik Xaritatos

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, συζήτησαν κυρίως θέματα που σχετίζονται με την εκεί πολύ δυναμική ελληνική παροικία, στο πλαίσιο της οποίας δραστηριοποιείται και το Ελληνο-Ζιμπαμπουανό Εμπορικό και Επιχειρηματικό Επιμελητήριο, που χρόνια τώρα επιδιώκει να συνεργαστεί με εταιρείες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάτο, η πατρίδα του λόγω μεγάλων προγραμματισμών σε έργα υποδομών και κτηρίων, αλλά και προγραμμάτων στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, των υδάτων και του τουρισμού, είναι πρόθυμη να ανοίξει τις πόρτες της σε ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

  • Κατασκευής αυτοκινητοδρόμων, μικρής και μεγάλης οδοποιίας, λιμένων, φραγμάτων (ήδη εγκρίθηκε η κατασκευή 5 φραγμάτων προϋπολογισμού 5 δισ. Ευρώ), οικιστικών συγκροτημάτων κλπ.
  • Σε εταιρείες τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με παράλληλα προγράμματα εκμάθησης του αγροτικού πληθυσμού της Ζιμπάμπουε σε καινοτόμα προγράμματα, που θα μπορούσαν να διδάξουν ομάδες Ελλήνων καθηγητών και φοιτητών των εδώ Γεωργικών Πανεπιστημίων.

Ο κ. Χαριτάτος είναι ο πρώτος Έλληνας δεύτερης γενιάς, από πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Τυνήσια, που αναλαμβάνει υπουργικό πόστο στη Ζιμπάμπουε των 14 εκατομμυρίων, με τον πατέρα του στο παρελθόν να έχει διατελέσει γερουσιαστής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here