Αρχική Περιβάλλον Έργα πράσινης ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη

Έργα πράσινης ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη

0
thessaloniki 1445665 960 720
Διαφήμιση

Με το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η Θεσσαλονίκη αναπλάθεται με τρία έργα σε δήμους μετά την υπογραφή των σχετικών προτάσεων από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στον Δήμο Καλαμαριάς εγκρίθηκε η διαμόρφωση χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Λιανίδη και Δεληγιαννίδη. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή χώρου πρασίνου, εμβαδού 785 τετραγωνικών επί των δυο οδών και δυο ανώνυμων πεζοδρόμων.

Στον Δήμο Παύλου Μελά εγκρίθηκε η δημιουργία πράσινου δώματος στο σχολικό συγκρότημα Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Σταυρούπολης, όπου συστεγάζονται το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, το εσπερινό ΕΠΑΛ και το εργαστηριακό κέντρο του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών εγκρίθηκε το «Πάρκο των Ήχων», η ανακατασκευή και διαμόρφωση χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Μεσολογγίου, Ν. Πλαστήρα, Λευκάδος, στις Συκιές. Αντικείμενο είναι η ανακατασκευή και αναβάθμιση- βελτίωση του υφιστάμενου χώρου πρασίνου, με τη διαμόρφωση νέου, σε συνολική έκταση 2.000 τ.μ.

Αναφερόμενος στα έργα αυτά, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «θα διαμορφώσουν νέες, καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του αστικού ιστού, με ενίσχυση του πρασίνου σε πυκνοδομημένες περιοχές, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση