Αρχική Περιβάλλον Ένα τεράστιο σπάνιο ψάρι στην Νότια Καλιφόρνια (photo)

Ένα τεράστιο σπάνιο ψάρι στην Νότια Καλιφόρνια (photo)

0
1
Διαφήμιση

Οι κάτοικοι μιάς παραλίας στη Νότια Καλιφόρνια έγιναν μάρτυρες ενός τρομακτικού περιστατικού την προηγούμενη βδομάδα, καθώς ενώ παράξενο είδος ψαριού ξεβράστηκε στην περιοχή. Οι ερευνητές του UC Santa Barbara’s Coal Oil Point Reserve, που μελετούν την περιοχή όπου βρέθηκε το μυστηριώδες πλάσμα, θεώρησαν πως πρόκειται για κάποιου είδους ορθαγορίσκου, όμως, η προέλευση του ψαριού ήταν πολύ πιο ιδιαίτερη τελικά..

Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για ένα είδος ψαριού που δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά στην Βόρεια Αμερική και ανήκει στο είδος «hoodwinker sunfish».

3

Η θαλάσσια βιολόγος του Auckland War Memorial Museum Marianne Nyegaard εμφανίστηκε βέβαιη πως πρόκειται γι’ αυτό το ψάρι και περιγράφοντας την αντίδρασή της όταν ανακάλυψε τι ήταν σημείωσε: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Παραλίγο να πέσω από την καρέκλα μου».

Η Nyegaard «κυνηγά» το συγκεκριμένο είδος εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε ένα από τα ψάρια που έχει εντοπίσει, όμως, ήταν στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Χιλή. Όπως είπε, σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν αναφορές για εμφάνισή του και στην Ολλανδία, αλλά ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχουν πέντε διαφορετικά είδη αυτού του ψαριού και όλα ζουν σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου. «Για αυτό είναι τόσο συναρπαστικό το ότι βρέθηκε στην Καλιφόρνια. Είναι ενδιαφέρον το να ανακαλύψουμε τι οδήγησε το ψάρι στο να περάσει τον ισημερινό (θεωρείται πως το ψάρι ταξίδεψε από την Χιλή)», είπε η ίδια.

5

Η Jessica Nielsen, εργαζόμενη του Coal Oil Point Reserve, εντυπωσιάστηκε όταν είδε από κοντά το νεκρό ψάρι στην παραλία. «Είναι ο πλέον αξιοθαύμαστος οργανισμός που έχω δει να ξεβράζεται στην παραλία τα τελευταία χρόνια», σημείωσε σε ανακοίνωση του UC Santa Barbara.

«Είναι το πιο παράξενο ψάρι που έχω δει ποτέ μου», είπε ο συνάδελφός της και  επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Santa Barbara, Thomas Turner. Μάλιστα, για να δείξει το πόσο μεγάλο είναι το ψάρι, ο γιγαντόσωμος άντρας άπλωσε τα χέρια του αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να καλύψει την έκταση του ψαριού.

«Δεν έχε ουρά και δεν έχει δόντια. Έχει απλά ένα μεγάλο κενό στο στόμα του», είπε, περιγράφοντας το παράξενο θέαμα που αντίκρισε.

«Όταν έμαθα πως αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε στην Αμερική και η δεύτερη στο βόρειο ημισφαίριο, ενθουσιάστηκα», σημείωσε ο Turner.

Όσο για το καίριο ερώτημα, πώς βρέθηκε σε αυτή την περιοχή το ψάρι δεν έχει ακόμα δοθεί σαφή εξήγηση.

Πηγή: cnn

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here