Αρχική Επιλεγμένα Εκπονείται Ειδικό Χωροταξικό για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες

Εκπονείται Ειδικό Χωροταξικό για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
mineral

Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες καθώς και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα εκπονηθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Σε συνάντηση που είχε με το ανάδοχο μελετητικό σχήμα, ο υπουργός ενημερώθηκε για τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης και το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει για πρώτη φορά Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες.

Η εκπόνηση ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, με την κατάρτιση του σχετικού σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μέσα από έναν ουσιαστικό και διευρυμένο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στόχος είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, όλων των φορέων του κλάδου και της επιστημονικής κοινότητας.

Σκοπός του χωροταξικού πλαισίου είναι η διαμόρφωση κατευθύνσεων πολιτικής για τη χωρική διάρθρωση του κλάδου, σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες χρήσεις γης, στη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, της διατήρησης και προστασίας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, επιδιώκεται να διαμορφωθεί ένα πρότυπο χωρικής οργάνωσης που θα προωθεί και θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και τον εμπλουτισμό στρατηγικής σημασίας πόρων και θα εναρμονίζεται με τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, προσφέροντας ασφάλεια δικαίου που αποτελεί προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here