Αρχική Περιβάλλον Δεντροφυτεύσεις και δράσεις κατά της ηχορύπανσης στην Θεσσαλονίκη

Δεντροφυτεύσεις και δράσεις κατά της ηχορύπανσης στην Θεσσαλονίκη

0
tree 2131098 960 720
Διαφήμιση

Με στόχο τον περιορισμό της ηχορύπανσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει την εγκατάσταση ηχοπετασμάτων και δεντροφυτεύσεις σε ορισμένες τοποθεσίες της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Βούλγαρης.

Untitled 1

Τη σχετική πρόσκληση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια αφορούν σε περιοχές «πάρκων», αλλά και γραμμικούς άξονες κατά μήκος αστικών ρεμάτων ή οδών. Σε πρώτη φάση έχουν επιλεγεί ως περιοχές παρέμβασης η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, κατά μήκος των κατοικημένων περιοχών στα Κωνσταντινουπολίτικα και τα Πυλαιώτικα, αλλά και η περιοχή Βούλγαρη – Κηφισιάς, από το τέλος της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, μέχρι τη συμβολή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών με την περιφερειακή οδό.

perifereiaki odos thessalonikis pou tha ginontai ergasies apo deutera 1

Σε δεύτερη φάση, μακροπρόθεσμα, ανάλογες παρεμβάσεις σχεδιάζονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην περιοχή της Νεάπολης, αλλά και στη δυτική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων. Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι έξι εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση