Αρχική Επιλεγμένα Χελώνες επιστρέφουν σε πρόσφατα καθαρισμένη παραλία της Ινδίας

Χελώνες επιστρέφουν σε πρόσφατα καθαρισμένη παραλία της Ινδίας

0
turtle 2201433 960 720
Διαφήμιση

Στις παραλίες του Μουμπάι εμφανίστηκαν περισσότερες από 80 νεογέννητες χελώνες, ύστερα από τον καθαρισμό παραλίας που καταγράφηκε ως μία από τις μεγαλύτερες εθελοντικές προσπάθειες στην ιστορία, καθώς στη Βέρσοβα του Μουμπάι υπάρχει ένα βουνό σκουπιδιών μέχρι πρότινως.

«Είχα δάκρυα στα μάτια μου όταν τις είδα να περπατούν προς τον ωκεανό», δήλωσε ο Άφροζ Σαχ, ο νεαρός δικηγόρος και ακτιβιστής που ξεκίνησε την προσπάθεια καθαρισμού μαζί με έναν ηλικιωμένο γείτονά του, που πλέον έχει αποβιώσει.

sunrise 2690145 960 720

Έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τότε που οι χελώνες είχαν πρόσβαση στην παραλία, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος του αποδημητικού τους ταξιδιού προς την Αραβική Θάλασσα. Η επάνοδος των χελωνών επιβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες καθαρισμού ήταν πολύ χρήσιμες και ενέπνευσαν τους εθελοντές να συνεχίσουν την δουλειά.

Χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για να καθαρίσουν οι εθελοντές την παραλία και να αφαιρέσουν τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών. Το βουνό των πλαστικών και άλλων ανθρώπινων αποβλήτων ήταν πάνω από 1,5 μέτρο ψηλό, καθιστώντας αδύνατο για τις μικρές χελώνες να κάνουν το ταξίδι τους στη θάλασσα.

desert tortoise 987972 960 720

Χάρη στις προσπάθειες εκατοντάδων εθελοντών συλλέχθηκαν πάνω από πέντε τόνοι σκουπιδιών μέσα σε δύο χρόνια. Οι εθελοντές καθάρισαν επίσης τα κοντινά συστήματα ποταμών και ξεκίνησαν προγράμματα για να εμποδίσουν τους κατοίκους της περιοχής να χρησιμοποιούν την παραλία ως χώρο υγειονομικής ταφής.

Ο Σαχ καθάρισε επίσης πάνω από 52 δημόσιες τουαλέτες στην περιοχή και έχει φυτεύσει 50 δέντρα καρύδας δίπλα στην παραλία. Τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν στον Σαχ το βραβείο του Υπερμάχου της Γης και ονόμασαν το έργο «η μεγαλύτερη προσπάθεια καθαρισμού παραλίας στον κόσμο».

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here