Αρχική Περιβάλλον Απελευθέρωση των θαλάσσιων θηλαστικών του Σρένταγια της Ρωσίας

Απελευθέρωση των θαλάσσιων θηλαστικών του Σρένταγια της Ρωσίας

0
pilot whales 481974 960 720
Διαφήμιση

Ύστερα από την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα της απελευθέρωσης των θαλάσσιων θηλαστικών που κρατούντα σε καταφύγιο σε περιοχή της Άπω Ανατολικής Ρωσίας, οι πρώτες δηλώσεις σχετικά με την επίλυση του ζητήματος κατέφτασαν από το Κρεμλίνο.

whales 1263066 960 720

Το θέμα της απελευθέρωσης των 100 ορκών και φαλαινών μπελούγκα, οι οποίες κρατούνται σε καταφύγιο στον κόλπο Σρένταγια στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής, το οποίο είχε προκαλέσει παρεμβάσεις ξένων διασημοτήτων, όπως της γνωστής ηθοποιού και ακτιβίστριας Πάμελα Αντερσον και του Αμερικανού ηθοποιού Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αλλά και την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, βρίσκεται στην τελική φάση της επίλυσής του, διαβεβαίωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

moscow 964445 960 720

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την περαιτέρω τύχη των θαλάσσιων θηλαστικών, δήλωσε ότι σε σχέση με την απελευθέρωσή τους «υπάρχουν ορισμένα προβλήματα» και με το ζήτημα αυτό ασχολούνται πολλοί εμπειρογνώμονες.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι σήμερα είναι πλέον σαφές πως δεν μπορεί να τίθεται θέμα άμεσης απελευθέρωσης των θηλαστικών καθώς «αν δεν ληφθούν μέτρα που αφορούν στην προσαρμογή και αναπροσαρμογή τους σε άγριες συνθήκες, ένας μεγάλος αριθμός των θαλάσσιων θηλαστικών θα πεθάνει». Προσέθεσε μάλιστα ότι για να απελευθερωθούν τα θαλάσσια θηλαστικά θα πρέπει ιδιαίτερα «να επιλεγεί η σωστή εποχιακή περίοδος».

beluga whale underewater closeup teeth.adapt.945.1

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος προς το παρόν δεν έχει ενημερωθεί για την επιστολή την οποία υπέγραψαν διάφοροι κοινωνικοί παράγοντες από διάφορες χώρες, μέσω της οποίας του ζητούσαν να παρέμβει για την απελευθέρωση των θαλάσσιων θηλαστικών από το καταφύγιο στο οποίο κρατούνται, το οποίο οι οικολόγοι αποκαλούν «φυλακή των κητών». Ωστόσο, ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ενημερωθεί για την έκκληση αυτή, λέγοντας ότι «το ζήτημα αυτό εξ ολοκλήρου βρίσκεται υπό τον έλεγχο του προέδρου και ο πρόεδρος είναι άριστα ενημερωμένος για το τι συμβαίνει». Επεσήμανε επίσης ότι η προεδρία εκτιμά ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που δείχνει η κοινή γνώμη για το θέμα αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα:

Διαφήμιση