Αρχική Καινοτομία Αναπαράσταση βροχής μετεωριτών στο Τόκιο

Αναπαράσταση βροχής μετεωριτών στο Τόκιο

0
starry sky 1946936 960 720
Διαφήμιση

Το ιδιαίτερο θέαμα μιας βροχής μετεωριτών φαίνεται να μπορεί να αναπαραστήσει η εταιρεία Ale του Τόκιο.

Η εταιρεία Ale με έδρα το Τόκιο και επικεφαλής την Δρ. Lena Okajima, ισχυρίζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει τεχνητά μια βροχή από μετεωρίτες. Το θέαμα θα πραγματοποιηθεί στη Χιροσίμα το 2019, στα πλαίσια του οποίου θα χρησιμοποιηθεί ένας δορυφόρος για να δημιουργήσει την βροχή από μετεωρίτες σε οποιοδήποτε χρώμα.

Ο κάθε μετεωρίτης θα είναι ορατός για 100 χιλιόμετρα προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι τεχνητοί «μετεωρίτες» θα απελευθερωθούν από το δορυφόρο και θα πάρουν φωτιά καθώς φτάνουν στην ατμόσφαιρα της Γης – η στιγμή που παίρνουν φωτιά μέχρι αυτή να σβήσει θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και δέκα δευτερόλεπτα.

Φαντασμαγορικό όπως ακούγεται αλλά και ακριβό θέαμα από την άλλη, το κόστος της πτώσης του κάθε μετεωρίτη φτάνει τα $ 8,000.

Σε διαδοχικές χρονικές στιγμές, ο δορυφόρος θα απελευθερώνει το ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενό του – δεκάδες δομές σαν μπάλες – που θα καούν στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας η καθεμία μια φωτεινή λάμψη σαν αστέρι. Η σύσταση των σφαιριδίων μπορεί να τροποποιηθεί για να αλλάξει το χρώμα κάθε μετεωρίτη, εξασφαλίζοντας ένα θέαμα εντυπωσιακό.

meteor 3603454 960 720

Οι μικροσκοπικές μπάλες μεγέθους μπιζελιών που θα αποτελούν τους μετεωρίτες διαθέτουν μια χημική φόρμουλα που τις αναγκάζει να γίνονται φωτεινές κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα μέχρι και 8χλμ./ανά δευτερόλεπτο.

Η ιδέα – η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2015 – είναι να ξεκινήσει ένας μικρός δορυφόρος σχετικά με το μέγεθος ενός σακιδίου στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο δορυφόρος που θα εκτοξεύσει τους «μετεωρίτες» θα έχει μήκος 50 εκατοστών και θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε ύψος 400 έως 500 χλμ.

Η Δρ Okajima θα εξασκήσει την τεχνητή επίδειξη βροχής μετεωριτών έτσι ώστε να μπορέσει το φαντασμαγορικό θέαμα να παρουσιαστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

 

Διαφήμιση