Αρχική Επιστήμη 82η πιο ευτυχισμένη χώρα η Ελλάδα παγκοσμίως

82η πιο ευτυχισμένη χώρα η Ελλάδα παγκοσμίως

0
woman 570883 960 720
Διαφήμιση

Η Ελλάδα τοποθετείται ανάμεσα στις εκατό πιο ευτυχισμένες χώρες παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα World Happiness Report που διεξήχθη με ερωτηματολόγια το 2016-2018.

1 2

Η Φιλανδία είναι «η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο» με βάση τα ευρήματα της έρευνας World Happiness Report. H Ελλάδα βρίσκεται στην 82η θέση πίσω από την Τουρκία, την Κύπρο, την Μαλαισία και το Ουζμπεκιστάν μεταξύ άλλων χωρών.

people 2561053 960 720

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίων από το 2016 μέχρι το 2018 και βασίζονται σε παράγοντες όπως το ΑΕΠ, την στήριξη που νιώθουν οι άνθρωποι από την οικογένεια και τους φίλους τους, το προσδόκιμο ζωής, την ελευθερία να καθορίζουν τα άτομα την ζωή τους, το πώς αντιλαμβάνονται την διαφθορά και πολλά άλλα συναισθήματα, ευχάριστα και δυσάρεστα, σημειώνει σε άρθρο του το Bloomberg.

Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό ευτυχίας των Φιλανδών πολιτών αυξάνεται σταθερά από το 2014 μέχρι σήμερα και η χώρα είναι «αρκετά μπροστά» από τις υπόλοιπες χώρες, αναφέρει η έρευνα.

2 2

Τα δεδομένα «προσφέρουν στις κυβερνήσεις και στους πολίτες την ευκαιρία να ξανασκεφτούν τη δημόσια πολιτική, αλλά και τις προσωπικές επιλογές του, με στόχο να αυξήσουν την ικανοποίηση τους», δήλωσε ο Τζέφρι Σακς, ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχε στην έρευνα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here