Αρχική Περιβάλλον Βελτίωση του καιρού…αλλά όχι για πολύ

Βελτίωση του καιρού…αλλά όχι για πολύ

0
clouds 3353159 960 720
Διαφήμιση

Ένα μικρό διάλειμμα φαίνεται να κάνει η κακοκαιρία τις επόμενες μέρες με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ωστόσο από το Σάββατο 23/2/2019 αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπεται να πλήξουν αρκετές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σήμερα Δευτέρα 18/2/2019 ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα κατά τις πρωινές ώρες και πιθανότητα εμφάνισης κατά τόπους βροχοπτώσεων κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα αναμένεται να αγγίξουν τις υψηλότερες δυνατές για την εποχή θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, το πρωί πιθανόν να εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός κυρίως στα βόρεια της χώρα.

Για την Τρίτη 19/2/2019, αίθριος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας. Το πρωί και κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Με σταθερές θερμοκρασίες, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικά στα δυτικά και στα νότια ενώ στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί από 3 έως 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη 20/2/2019 ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και νότια της χώρας, όπως επίσης στα ηπειρωτικά αναμένεται περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και κατά τόπους θα αγγίξουν και τα 5 μποφόρ. Καμία σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας δεν προβλέπει η ΕΜΥ για την Τετάρτη.

Την Πέμπτη 21/2/2019 θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπως είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα περιορισμένης ορατότητας το πρωί και την νύχτα στα ηπειρωτικά. Με την θερμοκρασία να μένει σταθερή, οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στο Ιόνιο αναμένεται να αγγίξουν και τα 6 μποφόρ.

Από την Παρασκευή 22/2/2019 ο καιρός φαίνεται να επιδεινώνεται σταδιακά με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, οι οποίες θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους βροχές, που κατά την διάρκεια της νύχτα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνια πιθανόν να φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Η κακοκαιρία αναμένεται να «επανέλθει πλήρως»,  το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια πιθανόν τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πλήξουν τα ορεινά αλλά και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιποι χώρα, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα κυμαίνονται από 6 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο είναι πιθανόν να αγγίξουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να παρουσιάζει πτωτική τάση.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ

Διαφήμιση