Αρχική Περιβάλλον Σαρώνει η “Χιόνη”-Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Σαρώνει η “Χιόνη”-Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

0
blur 1845534 960 720 (1)
Διαφήμιση

Προβλήματα σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει φέρει η κακοκαιρία καθώς σαρώνει το ψύχος και οι ισχυροί άνεμοι. Στα λευκά ντύθηκαν τόσο η Πάρνηθα όσο και άλλες ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας ακόμα και μέχρι τα 400 μέτρα υψόμετρο.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, αλλά και οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δημιουργούν σοβαρά ακτοπλοϊκά προβλήματα.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές αγγίζοντας ακόμα και τα 10 μποφόρ, με συνέπειες τα σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Απαγορευτικός απόπλους τέθηκε από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστέ είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπός-Ερέτρια και Καβάλα-Πρίνος.
Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλόννησο για Βόλο. Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων ή ακυρώσεις.

Κλειστά παρέμειναν  τα σχολεία σήμερα στους Δήμους Χανίων και Πλατανιά της Κρήτης λόγω της κακοκαιρίας καθώς τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του νησιού είναι πολλά. Κατολισθήσεις ακόμα και στην εθνική οδό των Χανίων, προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και διακοπές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Ο καιρός δεν αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση ούτε σήμερα Πέμπτη 14/2/2019, ενώ νέα επιδείνωση καιρού ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Παρασκευή 15/2/2019.

Πιο αναλυτικά αύριο Παρασκευή 15/2/2019 στην δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται κατά τόπους βροχές ή και χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κεντρικής και Βόρειου Ελλάδας.

Οι άνεμοι αναμένονται στα Δυτικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί από 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από το απόγευμα πιθανόν να αγγίξουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στην Ανατολική Ελλάδα, θα σημειωθούν άνεμοι βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις από 6 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο η ένταση προβλέπεται να αγγίξει τοπικά και τα 9 μποφόρ. Παγετός αναμένεται το πρωί και κατά την διάρκεια της νύχτας να πλήξει ορισμένες περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας, ενώ στα Κεντρικά και Βόρεια πιθανόν να είναι πιο ισχυρός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΜΥ

 

Σχετικά Άρθρα:

 

Διαφήμιση