Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Πέντε σπιτικές συνταγές ομορφιάς

Πέντε σπιτικές συνταγές ομορφιάς

0
cosmetic 1798154 960 720
Διαφήμιση

Με τον χρόνο να περνά αφήνοντας πίσω του σημάδια κυρίως στο σώμα-μα όχι μόνον- οι γυναίκες πρέπει διαρκώς να αυξάνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και όμορφες παρά την φθορά.

Ωστόσο, τα προϊόντα φροντίδας αυξάνονται χωρίς να υπολογίζουν τις καθημερινές γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε το χρήμα αλλά ούτε και την διάθεση να εξερευνούν τα διάφορα καταστήματα και να επιβαρύνουν το πορτοφόλι και την επιδερμίδα τους με διάφορες κρέμες και είδη που δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι τι ακριβώς περιέχουν, αν πράγματι μας κάνουν καλό, αν είναι φιλικά προς το περιβάλλον και άλλα πολλά.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να αγαπάς τον εαυτό σου και το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα σώζεις κόπο και χρήμα καθώς ίσως αποκτάς κι ένα καινούριο απολαυστικό χόμπι. Γιατί να αγοράζεις κρέμες, ενώ μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου, γνωρίζοντας και τι περιλαμβάνει;

Παρακάτω, υπάρχουν μερικές πολύ χρήσιμες συνταγές για την φροντίδα του προσώπου και του σώματος, που μπορεί να φτιάξει ο οποιοσδήποτε:

girl 3141766 960 720

  1. Αντιρυτιδική Κρέμα

Με μπεν-μαρί ζεσταίνετε 20 ml έλαιο καρύδας και 30 ml κερί μέλισσας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και ανακατεύεται με μία σπάτουλα, εφόσον γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά: 5 ml  έλαιο κυνόδορου,  5 ml βιταμίνη Ε και αν θέλετε 5 και 5 σταγόνες από έλαιο γενάρι και τριαντάφυλλου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Η κρέμα διατηρείτε για μεγάλο διάστημα στο ψυγείο.

 skincare 1461395 960 720

  1. Ντεμακιγιάζ

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ίση ποσότητα aloe vera gel και ακατέργαστο μέλι, δύο κ. γ. ελαιόλαδο και με ένα μπλέντερ χτυπήστε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρώς στέρεο μείγμα. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές βάζο και κατά προτίμηση στο ψυγείο, εάν χρησιμοποιήσατε φρέσκια αλόη. Καθημερινά ένα κουταλάκι είναι αρκετό για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ τρίβοντας το καθαριστικό στο δέρμα και ξεπλένοντας με νερό.

winters 1919143 960 720

  1. Κατά των μαύρων κύκλων

Τοποθετείστε ένα ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο σε ένα μπολ και πιέστε τα φύλλα του φυτού μέχρι να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Στην συνέχεια προσθέστε μία κουταλιά ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.

Μόλις το νερό κρυώσει βρέξτε δύο βαμβάκια με το μείγμα και τοποθετείστε τα στα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά. Επαναλαμβάνοντας αυτό την συνήθεια δύο φορές την εβδομάδα, σε τουλάχιστον 3 βδομάδες τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εμφανή.

toner 906142 960 720

  1. Μάσκα για ξηρή επιδερμίδα

Σ’ ένα μπολ προσθέστε δύο κουταλιές έλαιο καρύδας, ¼ φλιτζανιού ακατέργαστο μέλι και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε καλά στο multi μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια, εφαρμόστε στο πρόσωπό σας με ένα χοντρό πινέλο. Κρατήστε την κρέμα για τουλάχιστον 15 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό, ενώ αποφύγετε την έντονη χρήση της πετσέτας.

cream 194116 960 720

  1. Μάσκα απολέπισης

Με μπεν- μαρί ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας μη αρωματισμένη ζελατίνη και τέσσερις κουταλιές φυσικό χυμό πορτοκάλι, μέχρι η ζελατίνη λιώσει τελείως. Αποσύρετε από την φωτιά και αφού πλύνετε και στεγνώσετε καλά το πρόσωπό σας εφαρμόστε την μάσκα σε 3 στρώματα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κρατήστε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αφαιρέστε την μάσκα με το χέρι και ξεπλύνετε με νερό. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι ιδανικό να χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα.

Επιμέλεια κειμένου: Μ. Μάργαρη

Πηγές: vita, fabhow

 

 

 

Διαφήμιση